avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ferestra de lumina curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ferestra de lumina curtea vecinului

Buna ziua,
În urma cu mulți ani bunica
m-a lasat sa-mi fac fereastra de lumina(mata, basculanta) care da in curtea dansei.Dupa moartea bunicii o mătușa ma amenința ca ma da un judecata daca nu zidesc ferestra, care nu este in planul casei.Va rog sa-mi spuneti ce pot face sa nu am probleme.Daca înlocuiesc ferestra cu cărămizi de sticla am nevoie de autorizatie?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 19:58, 18 Februarie 2020
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată
Limite legale
Art. 616 Cod Civil - Fereastra de lumină
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.
Multumesc de raspuns.
Pt această fereastră am nevoie de autorizatie de la primărie?
cred că da.
întrebați un specialist în construcții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam la mine in curte? margareta-diana margareta-diana Vecinul de langa mine isi construieste casa.Constructia e la 60 cm de proprietatea mea si isi face geam pe peretele dinspre curtea mea.Are voie?Mentionez ca e ... (vezi toată discuția)
Geam baie Mariandanut Mariandanut Salut!am si eu o intrebare si anume se poate sa pun geam mat la baie?eu am intre casa mea si gardul vecinului distanta de 60 cm,va multumesc! (vezi toată discuția)
Limita distanta geam rabatat baie oriceon oriceon Buna seara, conform prevederilor codului civil, știu ca distanta fata de vecin, pentru fereastra este de 2 m. Însă, în situația în care este vorba ... (vezi toată discuția)