avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare RNPC
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare RNPC

Buna ziua,

Reprezint o persoana juridica care realizeaza software la comanda (software orientat client). Programele sunt unice pentru fiecare client in parte si sunt realizate pe baza de contract. Programele realizate pentru un client nu se comercializeaza altui client. In contract se specifica ca dreptul de proprietate asupra programului este al producatorului (al meu).

Intrebare: Am obligatia de inregistrare in RNPC a societatii ca producator de programe si de asemenra a fiecarui program in parte?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:01, 17 Februarie 2020
Nicidecum. Inregistrarea programelor la RNPC se face doar in scopul protejarii lor (similar OSIM), insa dvs aveti metodele proprii de protectie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa 6202 - fără studii superioare petricaruscj petricaruscj Buna ziua, Am o intrebare: As vrea sa îmi deschid un PFA, cod caen 6202 (IT) si vroiam sa va întreb dacă îl pot deschide fără studii superioare (am ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari dupa infiintare firma software - avize, registre ralle ralle Buna seara, Va scriu in speranta ca ma veti putea lamuri. Dupa indelungate cautari pe forumuri, sper ca voi gasi un raspuns concis si corect aici. Am ... (vezi toată discuția)
Copyright design etichetã produs - cum se poate proteja? gabriel1546 gabriel1546 Buna ziua , As dorii sa va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii referitoare la protejarea designului unei etichete pentru un produs . Mai ... (vezi toată discuția)