avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... titlu executoriu impozit anual
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

titlu executoriu impozit anual

Buna seara!

Astazi am primit de la A.F.P. sector 3 o somatie insotita de un titlu executoriu prin care sunt somata sa achit o suma care reprezinta 'diferenta de impozit anual de regularizat' - din 2004. Mentionez ca din 2002 nu mai locuiesc in sectorul 3 ci in sectorul 5 si toate fisele fiscale au foast depuse la sectorul 5. In plus in aceasta perioada 2004-2009 nu ma primit nici o instiintare de plata din partea celor de la AFP sector 3. V-as ruga sa ma sfatuiti ce am de facut in situatia data. Mentionez ca somatia si titlul executoriu au sosit ca o simpla scrisoare.
Cel mai recent răspuns: louise , utilizator 21:02, 9 Decembrie 2009
Buna ziua !
Codul fiscal prevede termenele de prescriptie în cazul dreptului de a stabili obligatii fiscale.In cazul dumneavoastra acest termen este de 5 ani si incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui în care s-a nascut creanta fiscala (când s-a format baza de impunere care o genereaza), adica la 01.01.2009. Deci, daca organul fiscal nu a stabilit obligatiile fiscale ale dumneavoastra in acest interval de timp, prin emiterea unei decizii de impunere, nu va mai putea actiona in continuare pentru recuperarea datoriei. =D>
Cu stima !
termenul de prescriptie incepe de la 1 ian 2005 si se termina la 31 dec 2009.
Buna seara

Va multumesc de rapiditatea cu care mi-ati raspuns.
Ei mentioneaza in titlul executoriu ca exista decizii de impunere, decizii de care eu nu am cunostinta(adica nu mi-au fost transmise.) . Apare o decizie de impunere(23.03.2004 ) iar restul de 9 sunt decizie calcul accesorii(????). Nu inteleg de unde apar aceste diferente. Incepand cu anul 2002 eu am depus fisele fiscale la sectorul 5. Nu mai am legatura cu AFP sector 3.
am uitat sa mentionez ca ultima decizie de calcul accesorii este din data de 14.01.2009.
Tot "prescriere" scrie pe el.:D

Alte discuții în legătură

Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata+titlu executoriu nitmar nitmar Am primit somatie de plata si titlu executoriu de la AFP pt o suma ce cuprinde impozit forfetar trim.2 si 3.Eu am achitat imp. pe trim 2 si figureaza si la ei ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata de la afp ContSters75227 ContSters75227 am primit acum cateva zile o somatie de la afp pe numele nostru pentru o asociatie familiala radiata din 2008 dar noi nu am preschimbat autorizatia in 2004 ptr ... (vezi toată discuția)