avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... somatie de plata de la AFP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

somatie de plata de la AFP

am primit acum cateva zile o somatie de la afp pe numele nostru pentru o asociatie familiala radiata din 2008 dar noi nu am preschimbat autorizatia in 2004 ptr ca nu am desfasurat activitate. ce pot face acum?
in somatie scrie ca pot contesta in termen de 15 zile...unde sa depune aceasta contestatie si ce motive as putea indica pentru a avea sanse de admitere a contestatiei ca sa nu platesc debitul sau macar penalitatile.
tin sa specific faptul ca impozitul pe venituri din activitati independente este inregistrat cu data de 31.12.2004 pana in 06.12.2010 iar diferente de impozit anual de regularizat din 01.12.2005 pana in dec 2010.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:01, 12 Noiembrie 2010
Aceasta somatie are , in mod sigur, la baza o DECIZIE DE IMPUNERE, care in mod normal ar fi trebuit sa va fie comunicata. Daca puteti face dovada ca nu v'a fost comunicata o mai puteti contesta, altfel SOMATIA fiind insotita de un TITLU EXECUTORIU nu poate fi contestata decat in ceea ce priveste titlul executoriu nu si pe fond.

IN CONCLUZIE:

Va recomand sa va adresati unui avocat pentru contestatie dar si unui consultant fiscal pentru verificarea corectitudinii stabilirii obligatiilor fiscale.

NOTA:
+ daca aveti stabilit un debit de catre organul fiscal (probabil inceapând cu 2004 ) nu se poate scapa de majorari, dobanzi si penalitati in situatia in care debitul are o baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu impozit anual louise louise Buna seara! Astazi am primit de la A.F.P. sector 3 o somatie insotita de un titlu executoriu prin care sunt somata sa achit o suma care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere datorii bugetare ani_catalina ani_catalina Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul ... (vezi toată discuția)