avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice corectie 2020
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice corectie 2020

M-am pensionat acum un an cand indicele de corectie aplicat era de 1,20.
Am citit ca din 09 ianuarie 2020 indicele de corectie care se va aplica la calculul pensiei este de 1,41......acest lucru inseamna ca la diferenta de exact 1 an pierd la pensie cateva milioane de lei vechi doar din cresterea indicelui de corectie? Va rog sa ma "luminati" si pe mine cum este posibil acest lucru! Si daca este corecta observatia mea...va rog sa-mi spuneti daca se poate contesta acest lucru in innstanta sau chiar la CCR. Si in 2018 au fost incluse contributiile in salriul d ebaza, dar indicele de corectie a ramas acelasi: 1,20! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:34, 20 Februarie 2020
In Legea noua a pensiilor nr. 127/ 2019 cu aplicare din septembrie 2019 se prevede eliminarea inechitatilor existente. Cand/ cum/ daca se va aplica, in prezent nu se stie precis.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_490...
Este dreptul dvs. sa contestati, dar in prezent nu aveti baza legala pentru contestare, noua lege nefiind in vigoare.
Multumesc pt raspuns. Cred ca faceti referire la aplicarea din septembrie 2021......legea care nu cred ca se va aplica vreodata! Oricum si in cazul recalcularii cfm acestei legi...as fi avut o pensie mai mare decat cea obtinuta prin recalculsrea din septembrie 2021.
Realizez ca nu am nici o.sansa sa contest! Sunt in.proces de anul.trecut cu CNPP pt ca nu a luat in.cinsiderare adevetinta eliberata de angajator cfm solicitarii.CNPP! Este o Mare bataie de joc! Oricum multumesc pt raspuns.
Care este motivul invocat de CJP de nu a luat in considerare adeverinta ? Vedeti ce scrie la observatii in decizia de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie-stagiu complet ? Agata2 Agata2 Pentru a se aplica indicele de corecție pentru pensia de invaliditate, trebuie sa ai stagiu complet de cotizare sau nu ? Eu sunt pensionata pe caz de boală ... (vezi toată discuția)