avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ramas si fara bun si fara bani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ramas si fara bun si fara bani

Buna ziua, ce pot face in aceasta situatie? Mutlumesc

In luna februarie am trimis spre garantie o placa video ce a fost cumparata de mine second-hand de pe olx de la aceasta persoana respectabila, antrenor fitness i
Inainte de a trimite placa spre garantie, inca de anul trecut, am scris celor de la PcGarage, daca aceasta placa video beneficiaza de garantie cu toate ca nu sunt cel trecut in acte.

"Mesaj Nota
Nr:1 Data:2019-07-17 14:31:16 De la: Mesaj:Buna ziua, am cumparat de pe olx o placa video GIGABYTE GeForce GTX 1070 Windforce OC 8GB cu seria: 174841042791, vanzatorul mi-a spus ca este in garantie pana in anul 2021 si nu am nevoie de factura in original eliberata in 11.01.2018 (mi-a dat factura de la pcgarage in format pdf cu mai multe articole dar nu exista trecuta aceasta serie). Am cutia originala si placa video, imi puteti confirma garantia si eventualii termeni? Multumesc
PS: am atasat cele doua documente primite de la vanzator

2019-07-17 15:41:59
De la: Mesaj:Buna ziua,
Garantia este de 36 luni, incepand cu data de pe factura, 11 ianuarie 2018.
O zi buna."

Anul acesta am avut probleme cu ventilatoarele si am trimis-o spre reparat (expeditor subsemnatul prin Fancourier cu nr awb), dupa 20 zile si multe mesaje trimise de mine catre PcGarage plus o reclamatie ANPC, am fost informat ca placa nu se mai poate repara si am primit in cont un voucher in valoare de 2400 lei (ulterior acestia au negat!). Asta denota faptul ca m-au recunoscut drept proprietar al acestei placi video.
Avand in vedere ca nu existau produse pe care sa le doresc de la PcGarage am solicitat ca aceasta suma sa-mi fie virata in contul meu bancar. De aici a inceput cosmarul. Am fost informat ca banii au fost trimisi catre cel care a cumparat placa video si sa iau legatura cu el daca doresc sa-i recuperez.
In clipa de fata individul care mi-a vandut placa mi-a dat teapa cu suma de bani ce mi se cuvenea de drept, mi-a ras in nas si m-a trimis sa fac plangere la politie.

In clipa de fata am ramas doar cu o cutie goala de la placa video, fara bani si fara bun. Cei de la PcGarage mi-au spus ca trebuia sa am act notarial pentru a dovedi ca sunt proprietar, mesajele de pe olx, zecile de mesaje trimise INAINTE cu luni de zile sa trimit placa la reparat si actele doveditoare, nu au fost suficiente pentru a demonstra asta.

Daca cei de la Pc Garage solicitau act notarial, de ce nu mi-au spus clar sa merg la notar cu cel care mi-a vandut placa video si sa-mi dea banii dupa, de ce i-au dat banii cu toate ca le-am trimis o multitudine de dovezi legate de aceasta achizitie?

Aici este discutia initiala de pe forumul Pc Garage: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 21 Februarie 2020
Mergeti la politie.
Ca sa ce ?
Politia nu se baga, daca aveti pretentii banesti, va trebui sa il actionati in judecata, ramane de vazut cu ce sanse.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placa video trimisa a doua oara in service, recuperare bani/inlocuire produs JustinOne JustinOne Buna ziua, In februarie am cumparat o placa video de la pcGarage.ro. Inca de la inceput placa nu a mers cum trebuie, pana in Noiembrie cand a murit, si nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unei comenzi online pe pc garage de un monitor ... ViitoareMamica ViitoareMamica Buna ziua, In urma unei comenzi online pe pc garage de un monitor de calculator, acesta a livrat produsul cu deschidere colet. La receptia coletului, cutia ... (vezi toată discuția)
Produs in garantie Katalin_ Katalin_ Buna ziua , mi-am cumparat o placa video pentru pc de la un magazin in toamna , iar acum cateva zile in timp ce utilizam pc-ul (pe un site de socializare nu ... (vezi toată discuția)