avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de propietate

Dupa decesul tatalui am devenit propritari pe casa si curtea aferenta.fiind 2 frati.Fiecare avem acte de propietari cu tot ce include .( cadastru intabulare) Intrebarea este; 1).intre propietati pe acte nu se specifica imprejmuit , acolo unde sa despartit curtea in 2, este o problema in timp ptr viitoriii propietari?(copii nostri)2)contoarul electric este in casa fratelui (eu am pus contoar de citit consumul meu) pe propietatea mea , Fratele legal poate sa_mi opreasca curentul??? 3) contoarul pe care l_am montat pe partea mea ptr a_mi demonstra consumul meu si a putea achita factura este lwgal daca nu am anuntat enel
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:16, 21 Februarie 2020
1. nu ar trebui sa fie probleme daca fiecare are aste pe parta lui.
2. Teoretic poate, depinde pe numele cui este contractul, ce ati montat dvs. se numeste contor pasant ( adica un contor dupa contorul general, dupa care se factureaza, pentru a masura consumul de energie dupa acest contor ).
Daca va impacati cu fratele puteti continua asa, sa platiti doar consumul inregistrat de contorul dvs. pasant din consumul facturat de furnizor, in baza index-ului contorului general.
Incercati sa va faceti si dvs. contract de electricitate separat, cu bransament separat, evitati eventuale discutii cu fratele legate de consum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatii de proprietari goby goby Buna ziua! Suntem un bloc cu doua scari: sc 1 si sc 2. Fiecare scara avem personalitate juridica , constituiti in Asociatii de proprietari separat. Avem comun ... (vezi toată discuția)
Cred ca apa nova ne fura din greu ! aeg aeg Pe vremea cand s-a \\"contorizat\\" toata lumea, apa nova ne-a montat 1 contor pentru 2 scari de bloc, cele 2 scari fiind asociatii diferite. Ca urmare, scara ... (vezi toată discuția)