avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri dividende declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri dividende declaratia unica

Buna ziua,

In vederea declaratiei unice, in contextul in care in luna Feb 2020 am retras dividende aferente profitului din 2019 acestea vor fi declarate in declaratia unica la venituri obtinute pe 2019 sau pe 2020?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:36, 25 Februarie 2020
Acestea vor fi declarate in declaratia unica la venituri estimate a fi obtinute pe 2020. Daca acest venit depaseste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie (12x2230 lei), veti completa si la partea de asigurari sociale de sanatate din declaratie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns,

Pentru plata contributiei la sanatate, suma trebuia virata din contul persoanei fizice care a inacsat dividendele sau di contul societatii ?

Multumesc
Asociatul care incaseaza dividendele depune declaratia unica pe numele lui si contributia la sanatate rezultata din acea declaratie tot pe numele lui o plateste el, nu firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende PopCristi PopCristi Buna ziua Daca am de distribuit 20000 lei din profit catre dividende firma in afara de cei 5% impozit mai are si alte obligatii? Daca in septembrie ... (vezi toată discuția)
Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Plata contributii roxana.a.g roxana.a.g Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, ... (vezi toată discuția)