avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica accident
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica accident

Este posibil ca, in cazul unui accident rutier in care masina era oprita la 10 metri dupa trecerea de pietoni, victima sa fi cazut la doar 4 metri dupa trecere (adica in spatele masinii)?
Accidentul a fost foarte grav cu victima care s-a rotit in aer si i-au sarit pantofii din picioare! Victima a avut hemoragie interna provocata de ruperea splinei, femur si humerus fracturate, iar soferul a fost gasit cu DOAR 46 km/h!
Politia n-a masurat pana unde a cazut victima pe asfalt si celor 2 asa zisi martori le-a luat declaratii dupa 6, respectv 10 luni de la accident!
Am motive foarte solide sa cred ca martora a fost influentata sa zica ca distanta la care era victima era de doar 4 metri!
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 16:26, 9 Iulie 2020
Daca aveti dovezile de care amintiti aveti solutia deschiderii de actiuni in instanta impotriva celor care in opinia dvs. au distrus probe.
Indiferent de parerea dvs., numai instanta va poate da un verdict clar.
Aveți sau nu aveți filmarea ? Dacă a fost pe internet inseamnă că putea fi descărcată , pusă pe un suport optic și pusă la dispoziția instanței. Cine a pus filmarea pe internet ? Un ziar dacă da atunci s-ar putea sa o mai aibă în arhivă. S-a efectuat o expertiză a accidentului ? Ați mai cerut inca o expertiză dacă ați avut dubii ? Dacă v-au fost refuzate expertizele puteti face plângere la CEDO pt că vi s-a refuzat dreptul la un proces corect. Pot să vă mai spun că in multe cazuri victima rămâne în urma autoturismului după impact mai ales când soferul frânează după impact. Există un criteriu AIS si un criteriu HIC conform căruia victimele supraviețuiesc în proporție de 50% dacă AIS este mai mic sau egal cu 3 și HIC este mai mic de 1000 la viteze de impact de 50 km/h. - viteza de circulație in localități nu a fost aleasă la întâmplare 50 km/h in loc de 60 cât era odată. Chiar dacă victima moare după o săptămână datorită unei proaste ingrijiri in spital (care se intâmplă în 99% din cazuri când victimele mor de pneumonie) este considerată moarte violentă datorită traumatismelor suferite. Ați avut un avocat prost sau dezinteresat sau nu ați studiat cu atenție dosarul.
Am facut copie dupa filmare si am depus-o in camera preliminara! Nu e acceptata ca dovada copia, ci doar originalul - asa zice legea. Originalul a fost 2 ani si 4 luni online pe net (filmat de o publicatie online si contine inclusiv interviu luat tatalui meu!!!). In momentul in care am trimis link-ul prim procurorului, in aceeasi zi au facut rapid rechizitoriul, in 10 zile dosarul era bagat in instanta si articolul de pe net ce continea filmarea a fost sters!
Avocatul (al 2-lea, ca deja schimabsem unul) mi-a recunoscut ca e musamalizat, insa i-a acoperit! El mi-a zis cu gura lui ca vorbise cu un alt expert care i-a zis ca soferul avea in jur de 70 km/h! (La 46 km/h cu cat l-au scos pe sofer, nu se roteste victima in aer si-i sar pantofii si nu-i rupi omului organe interne!)
Nu se baga nimeni cand e vorba de musamalizare in care is implicati procurorul de caz (fost procuror sef DIICOT) si prim procurorul de la PT!

Este camera de supraveghere a politiei locale care bate pana acolo si...degeaba, filmarea accidentului nu mai exista, au scapat de ea! Pe filmare s-ar fi vazut exact ca tata n-a intrat in fuga cum au scris ei (tata a zis in interviu ca era deja angajat in traversarea strazii), s-ar fi vazut ca n-a fost nici un autobuz pe avarii in fata trecerii de pietoni, s-ar fi vazut ca a fost aruncat in aer si i-au sarit pantofii care i-au fost luati de sotia soferului si ca in spatele masinii soferului era duba de politie 112 (care se vede in filmarea facuta de publicatia online InformatiaTA si, de care, inclusiv soferul si sotia lui ne-au zis), iar aia nu s-au sinchisit a cobora din masina, ci au permis sa fie inlaturate probe si sa fie tarata victima pe trotuar!

In fine... nu cred ca exista avocat care sa ne fi facut dreptate atata timp cat e clara treaba ca procurorul si prim procurorul au acoperit toata marlania. Era prea "complicat" sa-i traga la raspundere pe militienii din duba 112 de ce au permis sa lase inlaturarea probelor si mutarea victimei.

Credeti-ma ca mi-e pur si simplu sila si am obosit sa lupt. Daca cu noi care toti din casa avem facultate (inclusiv tata - parintii facuta la zi, pe vremea lui Ceausescu) si-au permis o asemenea musamalizare fara pic de rusine, ce sanse are un biet mosulet sau o biata babuta de la tara care are poate probleme cu pamantul sa-si faca dreptate cu asemenea "oameni"? Asta-i societatea in care traim. Nu exista justitie, m-am convins si nu-mi schimba nimeni pararea!
Noi am cerut refacerea expertizei si procurorului si judecatoarei. Ne-a bagat careva in seama? NU!

O sa-si primeasca ei plata... Dumnezeu nu doarme!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
din păcate există astfel de cazuri
Buna ziua,

nu am aflat inca care este verdictul dat de instanta si care erau asteptarile dvs.Cred totusi ca soferul nu avea mai mult de 45km/ora.O masina care circula cu 70km/ora pe sosea umeda dupa o frana brusca se mai duce probabil undeva la minim 20m.Daca tatal dvs era pe trecerea de pietoni pe culoarea verde nici cel mai corupt judecator nu avea cum sa gaseasca alt vinovat decat soferul.

Alte discuții în legătură

Parti vatamate in procesul penal Simonne_ Simonne_ Pentru a putea fi parti vatamate intr-un proces penal trebuie depusa o cerere in acest sens? Nu se ia in considerare faptul ca am facut plangeri in procesul de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal! Simonne_ Simonne_ Buna seara, eu si mama mea suntem parti civile in procesul penal deschis impotriva celui ce ne-a omorat tatal pe trecere de pietoni. Cazul a fost bagat ... (vezi toată discuția)
Accident grav sandubob sandubob am si eu o intrebare si vreau sa fac un scurt istoric. In data de 11 martie 2010 fratele meu a avut un accident de circulatie si sa soldat cu ranirea grava a ... (vezi toată discuția)