avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica accident
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica accident

Este posibil ca, in cazul unui accident rutier in care masina era oprita la 10 metri dupa trecerea de pietoni, victima sa fi cazut la doar 4 metri dupa trecere (adica in spatele masinii)?
Accidentul a fost foarte grav cu victima care s-a rotit in aer si i-au sarit pantofii din picioare! Victima a avut hemoragie interna provocata de ruperea splinei, femur si humerus fracturate, iar soferul a fost gasit cu DOAR 46 km/h!
Politia n-a masurat pana unde a cazut victima pe asfalt si celor 2 asa zisi martori le-a luat declaratii dupa 6, respectv 10 luni de la accident!
Am motive foarte solide sa cred ca martora a fost influentata sa zica ca distanta la care era victima era de doar 4 metri!
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 16:26, 9 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Afirmatia ca declaratiile au fost scrise la masina ma surprinde. Pe verso exista un spatiu unde cel care completeaza declaratia face o schita in care arata, in viziunea lui, cum s-au intamplat lucrurile. Deci....
@ DlGoe = asta-i valabil doar la tamponări, accidente rutiere fără victime
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
Qubik, utilizator
@ Saridan = poate fi administrată ca probă, judec[torul decide dacă un mijloc de probă este relevant sau nu. Dacă procurorul forțează închiderea unui caz atunci se poate face plângere împotriva soluției procurorului și te adresezi instanței. După primul termen sau al doilea faci o cerere de strămutare întemeiată (într-un orăsel cu 50000 de locuitori se cunosc toți intre ei și poate chiar politistii cu autorul și cu procurorii pot fi neamuri directe sau prin alianță cumetrii etc ) și ceri la ICCJ strămutarea .
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
Qubik, utilizator
"probele obtinute in mod nelegal, in conformitate cu dispozitiile art. 102 C.pr.pen., neputand fi folosite in cadrul procesului penal"

Am pus filmarea si pe youtube. Gasiti detalii si pe Fb-ul meu (Simona Chi) daca cautati in sectiunea poze unde derulati pana dati de pozele legate de accident (art. din publicatia online InformatiaTA, video-ul cu declaratia seaca a soferului si declaratia tatalui meu, captura de ecran de pe camera video unde se vede trecerea de pietoni, poze dupa raportul politiei unde demonstrez ca, calculele facute de ei is aiurea, poza cu data cand le-a fost luata declaratie asa zisilor martori - dupa 6 si 10 luni de la accident!!!)
Am pus link catre postare in descrierea fiecarei poze. Apasati click si la sfarsitul postarii sunt toate pozele si video-ul.

Judecatoarea s-a enervat si a ridicat tonul ca noi suntem parti civile si ca ce atata o dau cu musamalizarea daca soferul si-a recunoscut vina. I-am zis ca ar fi fost culmea sa nu si-o recunoasca cand a fost gasit cu doar 46 km/h, cand, de fapt, avea in jur de 70 km/h! Si, pana la urma, ne-a intrebat daca vrem sa dam declaratie in fata instantei (asta doar pentru ca avocatul soferului i-a zis "Lasati-le sa vorbeasca daca vor."). Am zis ca da, vrem! La sfarsit, i-am cerut grefierei copie si ne-a zis ca nu se poate, ca putem face copie dupa...

Pai am indraznit sa acuz de acoperirea militianului pe procurorul de caz (fost procuror sef DIICOT SUCEAVA) si prim procurorul de la PT Suceava! In concluziile judecatoarei nu apare nimic mentionat despre acest lucru.

Fostul al 2-lea avocat mi s-a scapat ca dosarul a fost trimis la Curtea de Apel sa fie clasat din lipsa de probe si martori. Deci 1 an a fost la PJ, apoi mutat la PT. Motivatia cica numarul mare de dosare carora PJ nu le mai putea face fata. Serios??? Inseamna ca pe aceeasi ordonanta s-au transferat mai multe dosare de la PJ la PT! Ar fi interesant de facut o cercetare. Dar cine? Toti is mana in mana! Si mi-a spus ca procurorul ar fi intors dosarul militianului sa refaca "scenariul" pentru ca nu il crede nimeni (probabil de asta a si fost respins de la clasare) - e scris ca in fata trecerii de pietoni era un autobuz pe avarii si, imediat dupa accident si-a rezolvat avaria si a plecat! N-au mai modificat scenariul pentru ca am inceput cu plangerile la Guvern si Ministerul Justitiei!

Va dati seama ca la ce concluziile puse de judecatoare n-am mai indraznit sa fac apel. Nici un judecator n-o sa conteste decizia data de un judecator dintr-o instanta inferioara.
Doar sa fi fost facut public cazul si astfel, n-ar mai fi avut de ales!

Mi-e pur si simplu sila si am obosit sa lupt cu sistemul asta corupt!
Cu dovezi solide in mana si...degeaba...
Tata la 3 metri sub pamant, iar cei ce au musamalizat sunt bine merci fericiti ca au scapat de nebuna care a incercat sa scoata adevarul la lumina si sa faca dreptate!
Pot demonstra pana si ca martora propusa de noi (careia i-a zis mamei de masina de politie din spatele soferului, dar in declaratia ei nu apare mentionat nimic de ea) a fost influentata! Ma mir cum de militianul a acceptat sa treaca in declaratia ei totusi, faptul ca aceasta a vazut un pantof de-al tatalui meu pe asfalt.

Cu 3 zile inainte de a da martora declaratia, procurorul daduse o ordonanta in care zicea ca respinge cererea noastra de refacere a expertizei tehnice pe baza declaratiei martorei si "a politistului aflat la fata locului". Eu cu mama ne intrebam la ce politist se refera, mai ales ca nicaieri in toata cercetarea nu e mentionat despre asa ceva!
Dupa 3 zile de cand a fost data ordonanta, a dat si martora declartie in care zicea ca tata a fost ridicat de jos de o tanara si un politist aflat la fata locului!
CUM DE STIA PROCURORUL CA LA FATA LOCULUI ERA UN POLITIST DEVREME CE MARTORA A DAT DECLARATIE DUPA 3 ZILE DE CAND A DAT EL ORDONANTA? E clara treaba ca femeia a fost infleuntata, mai ales ca, mamei i-a zis de masina de politie din spatele soferului, iar in declaratie nu mentioneaza de ea! In declaratia ei (scrisa la pc de catre militian) apare ca tata era la doar 4 metri de zebra.
Daca ar fi pusa la un test poligraf sa vedeti cum il pica.... La fel si ceilalti 2 asa zisi martori si la fel si soferul, sotia lui (care ne-au zis de masina de politie si de pantofii tatalui meu, insa in declaratiile lor nu apar mentionate lucrurile astea).

Am e-mail-ul cand i-am trimis prim procurorului link-ul cu dovada masinii de politie in spatele soferului. EXACT IN ACEEASI ZI s-a facut rapid rechizitoriul si dupa 10 zile dosarul era bagat in instanta (si intre timp articolul disparut de pe net!)

In expertiza tehnica scrie ca tata a fost proiectat pe asfalt cu viteza mica odata cu oprirea masinii (masina era oprita la aproape 10 m dupa zebra). Ba o data scrie ca soferul n-a franat deloc (ceea ce tata i-a si zis mamei la spital: "M-a luat in plin!"), ba ca a incercat sa franeze si sa il ocoleasca (dar din poze se vede clar masina dreapta pe carosabil). Si s-a facut dupa declaratia unui asa zis martor care a zis ca tata s-a ridicat singur de jos si s-a dus pe picioarele lui pana la ambulanta (cu splina rupta si hemoragie interna, cu humerus si femur fracturate!!!)

Politia nici macar n-a masurat pana unde a cazut victima pe asfalt!!! La dosar nu exista nici lista cu apelurile la 112, nici filmarea de pe camera de supraveghere din zona a politiei locale! Vicima aruncata in aer si cu pantofii sariti din picioare, dar dupa ei a fost un accident minor petrecut la doar 46 km/h, pe bulevard!
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
Simonne_, utilizator

Alte discuții în legătură

Parti vatamate in procesul penal Simonne_ Simonne_ Pentru a putea fi parti vatamate intr-un proces penal trebuie depusa o cerere in acest sens? Nu se ia in considerare faptul ca am facut plangeri in procesul de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal! Simonne_ Simonne_ Buna seara, eu si mama mea suntem parti civile in procesul penal deschis impotriva celui ce ne-a omorat tatal pe trecere de pietoni. Cazul a fost bagat ... (vezi toată discuția)
Accident grav sandubob sandubob am si eu o intrebare si vreau sa fac un scurt istoric. In data de 11 martie 2010 fratele meu a avut un accident de circulatie si sa soldat cu ranirea grava a ... (vezi toată discuția)