avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Diferenta dintre B.I. si C.I.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Diferenta dintre B.I. si C.I.

am citit undeva ca nu se mai accepta trecerea granitei cu buletin de identitate ca acue e nevoi de carte de identitate.care este diferenta dintre buletin si carte de identitate?
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 18:39, 15 Ianuarie 2010
DA, ati auzit bine, numai ca e de prin 2007 aceasta cerinta.
BI era cel cu multe foi iar CI este de plastic.
Fizic "Cartea de identitate" este cam o data si jumatate mai mare decat o carte de credit, este din material plastic si cuprinde datele personale ale posesorului (inclusiv poza). Este agreata pentru spatiul Schengen de catre tarile Uniunii Europene.
"Buletinul de identitate" este in format "carnetel" cu foi si este precursorul cartii de mai sus. Are valabilitate pe teritoriul Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate carte indentitate si iesirea din tara anabcc anabcc Am o nelamurire..trebuie sa plec din tara iar buletinul mi se expira in 2 luni. Am citit pe un forum ca [quot]Orice act cu care treci granita, indiferent ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport - e necesar pentru a calatori in ue? arondoru arondoru Pentru a vizita Ungaria, Austria trebuie pasaport sau daca suntem in Uniunea Europeana putem trece doar cu buletinul? (vezi toată discuția)
Formular s1 az- az- Incerc sa imi fac un PFA in Suedia, pentru a putea face asta am nevoie sa imi fac un \"personnummer\". Printre multele cerinte este si Formularul S1 pe care ... (vezi toată discuția)