avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Privilegiu imobiliar

Bună ziua
Am scos un extras de carte funciară pentru un imobil pe care aș vrea să-l achiziționez de la un proprietar persoană juridică. Societatea proprietar este în faliment iar imobilul a fost scos la licitație. Am observat că vânzătorul de la care s-a cumpărat inițial imobilul are înscris un privilegiu imobiliar pentru o anumită sumă de bani.
Contractul de vânzare cumpărare al imobilului este din anul 2002.
Mai este valabil acest privilegiu imobiliar după această perioadă de timp? Dar dacă imobilul este vândut ca urmare a falimentului societății proprietare, mai este valabil privilegiul?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:36, 27 Februarie 2020
Teoretic s-a prescris, insa nu puteti fi sigur pentru ca nu stiti ce acte de intrerupere a prescriptiei au fost sau nu efectuate de creditor.
Chestiunea nu este relevanta intrucat, cumparand de la lichidatorul judiciar in procedura insolventei, dvs dobanditi imobilul liber de orice sarcini, deci la momentul intabularii contractului de vanzare se radiaza inclusiv acel privilegiu impreuna cu orice alte sarcini ar exista.
Mulțumesc.
Este hazardat a raspunde in conditiile in care nu precizati date relevante
Este necesar sa contactati executorul judecatoresc care este in masura sa va comunice concret situatia
Atat timp cat exista instituit privilegiul imobiliar,legal bunul dedis executarii silite ,nu poate face obirectul unei tranzactii
Cred ca nu este vorba de un executor judecatoresc ci de un lichidator. Bunurile vandute in procedura insolventei pot fi vandute indiferent de ce sarcini (privilegii, ipoteci) sau interdictii (de instrainare) ar fi grevate, cu exceptia sechestrului dispus in cadrul unui dosar penal.
Din nou, daca este vorba de o vanzare in cadrul unei proceduri de insolventa, imobilul este dobandit liber de sarcini - cu exceptia sechestrului dispus intr-un dosar penal, iar aici nu este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)