avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... minuta de informare dpdv SSM anterior angajarii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

minuta de informare dpdv SSM anterior angajarii

Ma puteti ajuta va rog cu un model de minuta pentru informarea personalului ce urmeaza a fii angajat dpdv al SSM ( in care voi informa persoana ce urmeaza a fii angajata cu primvire la riscurile ce urmeaza a fii expusa , precum si masuri de prevenire si protectie necesare !?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:58, 27 Februarie 2020
Art 88 din H.G. 1425/2003
(1) În cadrul instruirii introductiv-generale se vor expune, în principal, următoarele probleme:
a) legislația de securitate și sănătate în muncă;
b) consecințele posibile ale necunoașterii și nerespectării legislației de securitate și sănătate în muncă;
c) riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională specifice unității;
d) măsuri la nivelul întreprinderii și/sau unității privind acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și evacuarea lucrătorilor.
(2) Conținutul instruirii introductiv-generale trebuie să fie în conformitate cu tematica aprobată de către angajator.

Lucratorul desemnat/SIPP/SEPP/angajatorul ( daca si- a asumat atributiile pe linie de SSM) intocmeste documentele dupa care se face aceasta instruire.
Aceste documente ( Instructiuni proprii SSM specifice Instruirii introductiv generale) trebuiesc aprobate de angajator pentru a putea fi folosite si sunt specifice fiecarei unitatii/intreprinderi/angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba aici de o minuta ci de materiale de instruire intocmite in conditiile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 80 Angajatorul trebuie sa dispuna de programe de instruire - testare la nivelul intreprinderii si/ sau unitatii pentru:
a) conducatorii locurilor de munca;
b) lucratori, pe meserii si activitati.
La art.88 mentionat de utilizatorul Ionut.Ion se nominalizeaza materialele care trebuie intocmite si aprobate de angajator care se prelucreaza cu lucratorii.
PROBABIL NU AM FOST EXPLICIT fac referire la art 13 lit H DIN LEGEA 319 /2006 , CUM ASIGUR INFORMAREA PERSOANEI ANTERIOR ANGAJARII ?[
Art. 83 din H.G. 1425/2006
Instruirea introductiv-generală se face:
a) la angajarea lucrătorilor definiți conform art. 5 lit. a) din lege;
b) lucrătorilor detașați de la o întreprindere și/sau unitate la alta;
c) lucrătorilor delegați de la o întreprindere și/sau unitate la alta;
d) lucrătorului pus la dispoziție de către un agent de muncă temporar.
Art. 84
Scopul instruirii introductiv-generale este de a informa despre activitățile specifice întreprinderii și/sau unității respective, riscurile pentru securitate și sănătate în muncă, precum și măsurile și activitățile de prevenire și protecție la nivelul întreprinderii și/sau unității, în general.
Art. 5, lit. a) din lege
a) lucrator - persoana angajata de către un angajator, potrivit legii, inclusiv studenții, elevii în perioada efectuării stagiului de practica, precum și ucenicii și alți participanți la procesul de muncă, cu excepția persoanelor care prestează activități casnice;

Deci, prin intermediul Instruirii introductiv-generale
Informarea lucratorilor anterior angajarii are in vedere prelucrarea unui material intocmit de catre angajator in care sunt expuse riscurile profesionale la nivel de firma, masurile luate pentru evitarea riscurilor, prezentarea generala a locurilor de munca pe fluxu tehnologic al firmei, drepturi si obligatii lucratori vis a vis de legislatia in vigoare pentru domeniul de activitate al firmei, etc. Intr-un cuvant, informatii generale despre firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruirea introductiv generala CostacheD CostacheD Buna ziua In urma unui control la ITM am primit masura pentru ca instruirea introductiv generala a fost facuta cu o zi inainte de angajare Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
O persoana care este delegata din germania la un angajator roman, ... suciu_diana suciu_diana O persoana care este delegata din Germania la un angajator roman, timp de 1 luna ce obligații atrage pentru angajatorul roman? Trebuie ca angajatorul roman ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt responsabil ssm intr-un santier din romania si ... tif tif Buna ziua. Sunt responsabil SSM intr-un santier din Romania si urmeaza sa soseasca personal , detasati de la o firma din Polonia . In afara de instruirea ... (vezi toată discuția)