avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... DIVORȚ ITALIA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

DIVORȚ ITALIA

dacă se poate divorța în rom.cu o decizie de separare dată în italia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:21, 28 Februarie 2020

Stefanmariana623@gmail.com a scris:

dacă se poate divorța în rom.cu o decizie de separare dată în italia?
apm o decizie de separare legală soțul italian eu româncă.am locuit pe rând și în rom.și în italia.acum a obținut casa în italia și eu trebuie să plec în decembrie pierzând rezidență.mă intorc in rom și aș vrea să știu dacă pot să intentez eu divorț în țara să l plimb eu pe el nu el pe mine!el nu are rezidență în rom.dar,nici eu nu o să mai am de la 1 ianuarie 2021!dacă el bagă divorț eu sunt în rom zice că,nu știe unde sunt ca să mă citeze și câștigă divorțul în lipsă!așa a făcut cu separarea:a depus actele în mai eu eream în țară și nu stiam nimic!în iulie a schimbat nr.de tel și în sept.am venit eu în italia unde am aflat că înaintase actele de separare+divort!pe scurt aș vrea dacă legea permite să inaintez eu divorț din rom.să i trimit eu lui citatia în italia și să vină el în rom.ptr.divorț!multumesc anticipat!
aștept raspuns
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Stefanmariana623@gmail.com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti divorta in Romania, dar in anumite conditii.
Veti avea insa nevoie de avocat deoarece este complicata situatia sub aspect juridic.
Trebuie studiata atent si situatia juridica din Italia pentru a nu exista impedimente.
Daca vreti sa va obstructionati juridic unul pe altul atunci va fi foarte complicat si este posibil sa nu puteti divorta in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce sunt obligata sa prezint certificatul casatorie la ambasada romana? cameliaincinelli cameliaincinelli BUNA ZIUA! SUNT ROMANCA DAR DE 13 ANI TRAIESC DOAR IN ITALIA CU DOMICILIUL STABIL IN ITALIA ,SOTUL MEU E ITALIAN.SPECIFIC NU MAI AM BULETIN ROMANESC SI NICI ... (vezi toată discuția)
Repatrierea copiilor minori de catre unul din parinti.. mamaD2 mamaD2 Buna. Situatia mea este una mai diferita.Am 2 copii minori nascuti pe teritoriu strain.Au certificate de nastere romaneste facute la consulatul roman dar nu ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)