avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividente

Bună ziua. Am firma S. R. L și lucrez în Belgia ca prestări servicii de sudura. Nu am nici un asociat și plătesc impozit trimestrial 3% din venit. Sunt administratorul firmei. Nu plătesc deocamdată nimic la casa de pensii sau sănătate. As vrea sa știu ce obligații am și ce ar mai trebui sa plătesc. Contabilul a zis ca nu e obligatoriu sa plătesc dividente. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:09, 2 Martie 2020
Profitul inregistrat in 2019 poate fi repatizat ca dividende anul urmator odata cu intocmirea si depunerea bilantului contabil pentru 2019 sau sa ramana nerepartizat, urmand ca asta sa se faca in exercitiile financiare viitoare, adia in anii urmatori. Dar aceasta optiune se face doar prin hotarare a adunarii generale a asociatului unic.
Deci daca nu faceti repartizarea profitului din 2019 la dividende in acest an, nu aveti de ce sa platiti contributia la sanatate.
Daca faceti repartizarea profitului din 2019 la dividende in acest an si incasati si aceste dividende ca venit, aveti sa depuneti declaratia unica ca persoana fizica si sa platiti contributia la sanatate. Si asta doar daca valoarea venitului sub forma de dividende este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie adica 12 x 2230 lei.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Renuntare la o hotarare de repartizare profit la dividende contavica contavica La inchiderea exercitiului financiar 2019 asociatii au hotarat si consemnat prin AGA anexata la bilant ca suma de 100000lei din profitul net al anului 2019 sa ... (vezi toată discuția)