avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Renuntare la o hotarare de repartizare profit la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Renuntare la o hotarare de repartizare profit la dividende

La inchiderea exercitiului financiar 2019 asociatii au hotarat si consemnat prin AGA anexata la bilant ca suma de 100000lei din profitul net al anului 2019 sa fie repartizata pentru dividente cuvenite asociatilor. Se mai poate reveni in anul 2020 asupra acestei hotarari prin care asociatii sa renunte la cei 100000lei repartizati la dividente?
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: contavica , utilizator 10:12, 15 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se mai poate reveni motivat si la propunerea administratorului, in anul 2020 asupra acestei hotarari de repatizare profit si sa fie inlocuita cu o alta prin care "profitul exercitiului financiar 2019 sa ramana nerepartizat si el sa fie repartizat in exercitiile financiare viitoare".
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente emin3m_ emin3m_ Bună ziua. Am firma S. R. L și lucrez în Belgia ca prestări servicii de sudura. Nu am nici un asociat și plătesc impozit trimestrial 3% din venit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Sc 3 ani la rand pe profit urgent va rog denisa2011 denisa2011 Buna ziua am o sc care timp de trei ani a iesit pe profit este obligatoriu ca acum cand fac bilantul sa le dau dividente?Explicati-mi si mie va rog cum e cu ... (vezi toată discuția)