avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare minor in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare minor in Germania

Buna ziua! Este adevarat ca, conform noului cod civil, daca eu m-am mutat in Germania si aduc cu mine fetita minora, in varsta de 9 ani, doar cu procura de calatorie, o pot inregistra cu domiciliul aici fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: KRMN2019 , utilizator 19:05, 8 Martie 2020
Buna seara.

Fratele meu si sotia lui au decis sa se desparta, urmand sa se depuna actele de divort. Ea a insistat foarte mult ca el sa ii faca o procura sa o lase sa plece impreuna cu cei 2 copii minori in Spania, la mama ei, pentru o perioada de 10 luni. Au facut procura, urmand ca ea sa plece spre sfarsitul lunii martie, insa a 2-a zi dupa ce a avut procura in maini si-a luat bilete si a plecat iar cererea de divort nu a fost inca inaintata. Ce se intampla daca la expirarea celor 10 luni de zile pentru cat are procura data, ea nu se va intoarce in tara cu copiii ? Ce masuri legale poate lua fratele meu pentru a isi readuce copiii in tara ?

Multumesc !
Ca sa discutati cu un avocat in mod detaliat pe acest caz ar dura circa 2-3 ore.
Cautati un avocat ca sa va consilieze juridic pe detalii concrete.Nu cred ca avocatii au timp 2-3 ore sa va explice gratis dar nici 5 minute nu va ajuta deloc...
Informatiile trunchiate va pot mai rau incurca pt ca de la o ipoteza gresita se ajunge la un rezultat eronat.
Cine zice de 10 luni?
Mergeti cu procura la avocat pt ca trebuie analizata.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
procura a fost facuta pentru o perioada de 10 luni, incepand cu data de.... pana la data de... Puteti totusi sa imi spuneti daca legal exista vreo posibilitatea ca cei doi copii sa fie adusi in tara chiar daca mama lor nu vrea sa se intoarca (si implicit nici pe ei sa ii aduca) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)
Procura Marcu.Cristina Marcu.Cristina Buna ziua.Fiul meu are 14ani și 7 luni.la vara vrea sa plece la fratele lui în Austria..și îmi trebuie procura de la tara lui pt a ieși din țară și ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)