avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare de drept a cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare de drept a cim

La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 4 Martie 2020
Codul Muncii
art.56
.....
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

Prin urmare, nu mai citati texte neconforme cu legea.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca ... (vezi toată discuția)
Continuare cim dupa depunere dosar pensionare minval minval Buna ziua, persoana care se pensioneaza de drept in conformitate cu prevederile art.56 (1) lit.\"c\", adica ideplineste conditiile de varsta standard (65 ani) ... (vezi toată discuția)
Incetare contract. Cassandra2017 Cassandra2017 Buna ziua. Avem urm speta. Institutie publica, o doamna a solicitat, prin cerere, acum 2 ani continuarea contractului peste varsta de pensionare.( are acum 63 ... (vezi toată discuția)