avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cu vechime in grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cu vechime in grupa I

Buna ziua, In cazul unui angajat la o institutie publica care are vechime de munca realizata in grupa I si poate beneficia de reducerea varstei de pensionare , indeplineste toate conditiile de intrare in pensie dar nu doreste, poate sa ramana angajat ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 16:45, 4 Martie 2020
Dacă are vârsta standard de pensionare și stagiul de vechime integral, de drept îi încetează contractul de muncă. Dacă persoana este femeie, aceasta poate solicita, cu minim 2 luni înainte de împlinirea vârstei de 63 de ani, continuarea activiății până la vârsta de 65 de ani. După încetarea de drept a contractului persoana poate fi reangajată (cu un alt contract de muncă).
Este vorba despre un barbat care nu a implinit inca varsta standard de pensionare dar avand vechime de munca in grupa I are dreptul sa fie pensionat mai devreme si inca nu doreste sa fie pensionat.
Poate ramane angajat daca angajatorul are nevoie de el..
Poate rămâne până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare femei Danaioana Danaioana Buna ziua, Angajată, institutie publica, femeie, nascuta in noiembrie 1957. Conform Legii 263/2010, se poate pensiona la limita de virsta in aceasta luna, ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)