avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor 15 % salariu.Handicap accentuat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor 15 % salariu.Handicap accentuat.

Buna ziua,

Am citit undeva ca se acorda un spor de 15 % din salariu, persoanelor care detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat sau grav.E adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 5 Martie 2020
Hotărârea nr. 751/2018 pentru stabilirea categoriilor de persoane cu handicap care beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare

Art. unic
Persoanele care, în conformitate cu certificatul de încadrare în grad de handicap, sunt încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, de oricare tip prevăzut de art. 86 alin. (2) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază, pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru, de un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare, prevăzut la art. 22 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.
Deci doar bugetarii?
Intr-adevar, doar cei care lucreaza in sectorul bugetar beneficiaza de acest spor.

Pentru cei din sectorul privat : Acordarea unor sporuri este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. dacă am certificatul de handicap grad accentuat ... Alexandra  Elena Alexandra Elena Bună seara. Dacă am certificatul de handicap grad accentuat acordat de la 1 octombrie 2020 și am depus cerere pentru acordarea sporului de 15% la salariu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, conform HG nr.751/2018 persoanele angajate care au cetificate de handicap conform legii nr.448/2006, art. 86 alin(2) ( handicap: fizic, vizual, ... (vezi toată discuția)