avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Cine beneficiază de locuință ANL în urma ...
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Cine beneficiază de locuință ANL în urma divorțului cu minor?

Bună seara. Sunt în proces de divort intentat de soția mea care era titular principal în contract de închiriere a locuinței tip ANL, dar care a acceptat să schimbe statutul înainte de divort, adică a devenit titular secundar, iar eu principal, asta fiind o înțelegere dintre noi pe principiul că ea nu vrea să rămână în locuință mult timp, iar eu aș fi riscat ca în urma divorțului să nu mai îndeplinesc condițiile pentru a putea păstra chiria ANL. Desfacerea căsătoriei urmează să se facă în câteva zile fără motive și cu acordul ambilor, însă avem un copil minor de 11 ani rezultat în timpul căsătoriei, iar acesta a fost audiat și nu vrea să rămână cu mama care a cerut în instanță custodia copilului, ci cu mine. Soția mea nu renunță la ideea de a o lua din locuința ANL și a merge în altă parte, însă nu vrea copilul să meargă cu ea pe motive întemeiate. Vreau să știu în ce condiții pot eu ca pârât în dosarul divorțului să câștig dreptul de a rămâne în continuare în locuință ca titular principal, menționând că soția a dat declarații la Primărie și la notar că părăsește contractul de închiriere? Știu că trebuie luat în considerare interesul superior al copilului, iar situația este delicată fiindcă nu am avocat care să mă reprezinte, iar copilul motivează că nu vrea să rămână la mama ci la tata. Pot câștiga dreptul de a rămâne în continuare titular în contractul de închiriere a locuinței ANL și pot câștiga și custodia copilului? Aștept răspuns. Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Divort cu minori aly.ionel aly.ionel Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)
Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)