avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adresa gresita in buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adresa gresita in buletin

Buna ziua,
Amo prietena care este plecata in Germania si acum i-a expirat buletinul. A facut o procura prin care il deleaga pe tatal ei sa se ocupe de noul buletin, dar a avut surpriza sa afle ca adresa trecuta in buletinul care trebuia schimbat era gresita. Acum, cei de la evidenta populatiei nu vor sa-i emita noul buletin deoarece cel vechi nu a fost intocmit corect.
Ce poate face in aceasta situatie?
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 14:04, 6 Martie 2020
Actele se depun la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor pe raza căruia solicitantul are domiciliul sau reședința. Cererile pentru eliberarea actelor de identitate se depun personal, iar cărţile de identitate se eliberează titularilor. În situaţia în care solicitantul nu se află în ţară, mandatarul va prezenta o procură specială pe care se află aplicată fotografia titularului, autentificată de misiunea diplomatică sau oficiul consular de carieră al României din statul în care se află solicitantul. În cuprinsul procurii este necesar să se regăsească referirea expresă la obiectul mandatului. Documentele cu care se face dovada numelui, prenumelui, cetăţeniei şi a domiciliului, necesare eliberării actului de identitate, se prezintă în original şi copie.

În situația prezentată îi poate fi eliberată și o carte de identitate provizorie - atunci când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărții de identitate și în cazul cetățenilor români cu domiciliul in străinătate, care locuiesc temporar în România. Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate este de un an.

Deci, în procură este posibil să fie trecută adresa greșită (așa cum a fost trecută în cartea de identitate expirată), deci, trebuie ca în procură să fie trecută adresa corectă (la care urmează să se stabilească domiciliul), așa cum apare în actele ce dovedesc stabilirea domiciliului titularului actului de identitate - prietena dumneavoastră - (act de proprietate, contract de închiriere, contract de comodat etc.).
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
jurist2020, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)