avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Regulamentul de ordine interioara pentru pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Regulamentul de ordine interioara pentru pfa

Regulamentul de ordine interioara este obligatoriu si pentru PFA, sau numai pentru SRL? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:18, 7 Martie 2020
Da, dacă aveți angajați!
Codul muncii prevede obligativitatea infiintarii Regulamentului Intern precum si informarea salariatilor de catre angajator – data de la care se produc si efectele pentru salariati.
Insa, potrivit art. 5, lit. a) din Legea nr. 108/1999 pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, aceasta, prin inspectoratele teritoriale de munca, controleaza modul in care sunt respectate prevederile referitoare la relatiile de munca. In temeiul art. 19, alin. (1), lit. h) din aceeasi lege inspectorii de munca au dreptul sa dispuna masuri atunci cand angajatorii nu isi indeplinesc obligatiile legale.
Conform art. 21 din Legea nr. 108/1999 refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a duce la indeplinire masurile obligatorii dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, in limitele si cu respectarea prevederilor art. 6 si art. 19 din lege, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei.

In consecinta si nerespectarea masurii dispuse angajatorului de a infiinta regulamentul intern poate fi sanctionata contraventional asa cum am aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancțiune itm dorintabirta dorintabirta Bună ziua. Inspectorii ITM pot aplica sancțiuni în cazul în care reprezentanții lucrătorilor în CSSM nu îndeplinesc prevederile Art. 55 din HG 1425 ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern leuca_luminita leuca_luminita Neintocmirea regulamentului intern este pedepsita in vreun anume fel? Avertisment sau amenda? (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neacordat codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Sunt in conflict cu angajatorul deoarece nu vrea sa-mi plateasca concediile neefectuate din vina sa. Ce trebuie sa fac mai departe? (vezi toată discuția)