avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretare Concedii fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretare Concedii fara plata

Buna ziua
Daca un angajat isi ia concediu fara plata, din motive personale , angajatorul este obligat sa ii suspende contractul?In codul muncii este sintagma"se poate".
Am un caz in care un angajat ,cu acordul meu , unele vineri si le ia libere.Eu nu doresc sa ii suspend contractul de fiecare data.Il pontez ca nu a venit la lucru,nu ii platesc salariul pe perioada nelucrata , dar nu as vrea sa trimit de fiecare data Revisal.

In momentul de fata multi contabili, spun ca orice concediu fara plata inseamna suspendarea contractului.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 6 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 54 C. mun. este facultativa si nu obligatorie pentru angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cim in cazut concediului fara plata ionela11 ionela11 Buna ziua, Dupa cate zile de concediu fara plata se inregistreaza suspendarea CIM in Revisal?....mi-a spus cineva ca dupa 3 zile consecutiv..este ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)