avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare parte din mostenire

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu speta urmatoare? Acum 2 ani, in urma decesului tatalui meu, eu impreuna cu fratele meu si mama mea, am dezbatut mostenirea unui apartament, revenindu-ne fiecaruia cate o parte. In acest moment, vrem ca mama si cu mine sa cedam partile noastre fratelui meu. Putem face acest lucru sub forma de donatie? Dorim sa incercam varianta cea mai ieftina dpdv taxe notariale si impozit. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:13, 9 Martie 2020
Donatia ar fi cea mai ieftina...
Luati legatura cu un notar.
Cel mai simplu este sa faceti o renunțare la cota din mostenire la Notarul Public unde s-a dezbătut succesiunea
ca e donatie, vanzare sau partaj, taxele sunt fix la fel.
Donatie faceti ca nu va da bani pe ce ii dati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

AV.POPESCU RADU a scris:

Cel mai simplu este sa faceti o renunțare la cota din mostenire la Notarul Public unde s-a dezbătut succesiunea

Ce renunțare să mai facă, daca succesiunea s-a dezbătut deja?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta mostenire mm21 mm21 Buna seara, am urmatoarea speta: -in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. care este procedura de cedare a cotelor? Macovei Șt. Macovei Șt. Tatal meu a decedat acum trei saptamani. A ramas mama si noi, patru frati. Vrem sa dezbatem mostenirea, trei dintre noi cedând partea noastra celui de-al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)