avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitatea angajatorului de a obliga angajatul sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitatea angajatorului de a obliga angajatul sa lucreze o perioada determinata pentru recuperarea cheltuielilor de scolarizare

Buna ziua,
In prezent multe firme sunt reticente in a scolariza/forma profesional/califica angajatii intrucat dupa scolarizare/calificare angajatul poate pleca de la angajator fara a plati taxele de scolarizare. Intrebarea este ce poate face legal un angajator pentru a putea recupera cheltuielile de scolarizare. Ideea este nu sa introduca o clauza contractuala prin care angajatul sa se oblige la plata scolarizarii, ci aceea de a gasi o posibilitate prin care angajatul sa se oblige sa lucreze o anumita perioada daca firma ii plateste scolarizarea.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Sorin Grama
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CodulMuncii
Art. 198
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
......
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu scolarizarea se pot imputa salariatului daca pleaca din firma? florin561205 florin561205 organizam in mod obisnuit scolarizari pentru salariati in tara si strainatate si se intampla din ce in ce mai des ca unii salariati dupa o scurta perioada sa ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Scolarizare interna Sorina_nas Sorina_nas Buna ziua, Ma adresez azi cu o intrebare care imi pune ceva de probleme de natura juridica de cand am aflat. Se presupune ca peste cateva luni sa merg la ... (vezi toată discuția)