avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire

Nu am bunuri mobile si imobile, sunt divortata si locuiesc in chirie. Am pensie de boala de 704 lei. Pentru o suma de bani scoasa de la un CAR mi s-a blocat contul! Ce se intampla daca nu au cum sa ma execute silit si nici din indemnizatie nu imi rețin ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Darina22 , utilizator 06:51, 10 Martie 2020
O să vă rețină din pensia de 704 lei. Dacă primiți pensia prin virament bancar puteți avea surpriza să va treziți cu contul gol. Când aveți parte de executare silită este recomandabil să alegeți primirea pensiei prin mandat poștal.

Pensia de 704 lei este pensie care se poprește, nu este indemnizație prevăzută la art. 729 alin. (7), Cod procedură civilă.

Cel mult se poate cere aplicarea alin. (3) de la art. 729 Cod procedură civilă. Dar pentru acest aspect, dacă executorul refuză respectarea acestei prevederi legale, veți putea rezolva doar prin contestație la executare.

Bunurile mobile care nu se pot urmări - Limitele urmăririi veniturilor bănești - Art. 729.

1) Salariile și alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
Dapix, utilizator
Multumesc frumos pentru răspuns. Incerc sa vorbesc cu executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)