avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Gravida, micsorare salariu
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Gravida, micsorare salariu

Buna Ziua

Sunt salariata unei societati care a hotarat in urma situatiei coronavirus in Romania, reducerea programului de lucru pentru toti angajatii de la 5 la 4 zile lucratoare pe saptamana, implicit reducerea salariului conform noului program.

Am notificat angajatorul cu privire la starea de graviditate si as dori sa stiu in ce masura imi va afecta calculul indemnizatiei de maternitate si daca este legala aceasta scadere de venituri si pentu persoanele gravide.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 11 Martie 2020
Da, este corecta acea decizie care afecteaza pe toti angajatii, indiferent de starea acestora.

Reducerea salariului afecteaza cuantumul indemnizatiei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata,trecuta la 4 ore pe cartea de munca fara stirea mea cri13ena cri13ena Sunt insarcinata in 29 de saptamani ,dar la sapt 21 de sarcina in urma evaluarii a starii de sanatate si a locului de munca medicul de la medicina muncii a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara sau concediere? ilincapopa72 ilincapopa72 Buna ziua.Va rog sa imi spuneti cum poate fi sanctionat disciplinar un angajat care a depus o cerere de concediu fara plata,si nu s.a mai prezentat la ... (vezi toată discuția)
Norma redusa la gravide? smeagull smeagull Buna ziua, Salariata gravida beneficiaza de reducerea programului normal de 8 h, la 6h/zi (in baza adeverintei medicale, conform OUG 96). Salariatei i se ... (vezi toată discuția)