avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare contract se munca după o zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare contract se munca după o zi

Buna ziua,
Am semnat un contract de munca pe data 10/03/2020,la un call-center, am făcut o zii de formație , însă vreau sa renunț,
Menționez ca in contract este stipulat ca am o perioada de 13 zile de formație și ca dacă renunț trebuie sa înapoiez 64602 lei, și ca nu am făcut încă vizita medicală
Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 11 Martie 2020
Buna ziua?
Perioada de proba este stipulata in contract?
De unde clauza aceea. sa inapoiati acei bani?
Nu cred ca este legala...
Lipsa certificatului medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci, duce la nulitatea contractului individual de muncă.
Da perioada de proba este stipulată 90 de zile
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atunci le puteti trimite o notificare de incetare a contractului in baza art. 31, alin. 3 din Codul muncii-Legea 53/2003
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

Ce este cu clauza in care, cica, le datorati bani?
Care este enuntul?
Potrivit art. 31 alin. (3) din Codul muncii, republicat, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Model notificare

Domnule Administrator ...
.
Subsemnatul ............... cu domiciliul in .........., CNP ..........................., in calitate de .......................................,
In temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii va notific cu privire la incetarea, incepand cu data de ................... a contractului individual de munca nr. ………… inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor la data de ................ ............................................

Data si semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca determinat, demisie Furtună Nicu-Vlad Furtună Nicu-Vlad Legea 53/2003 din codul muncii articolul 31 (3) \"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba shoni17 shoni17 Am un contract de munca cu timp partial, 1h/zi. In contract este stipulat ca perioada de proba este de 120 zile. Va rog sa-mi spuneti daca imi pot da demisia ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Mariusmarian35 Mariusmarian35 Bună ziua. Am o întrebare. Angajatorul poate sa îmi scrie el preaviz sa ma dea afara dacă eu sunt în perioada de proba. Eu nu doresc preaviz. Doresc sa ... (vezi toată discuția)