avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere presedinte si comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere presedinte si comitet executiv

Bună sera,
Aș dori unele lămuriri dacă se poate, pentru următoarele spețe:
Un președinte a devenit administrator , al aceleași asociații pe proprietari, prin propunerea în adunarea generală, care a aprobat acest lucru, cu toate că respectivul la data ,așa zisei ,,alegeri,, nu avea atestatul cerut de lege.
La o distanță de 3 săptămâni, respectivul a convocat o adunare generală ordinară, în vederea alegerii unui nou președinte al asociației, el dorind să rămână administrator. Bineînțeles că la prima ședintă nu s-a întocmit cvorumul și fost convocată o a doua ședință,legal. Până aici toate bune, dar în A.G. reconvocată pe lângă alegerea unui nou președinte, a fost propusă și alegerea unui nou comitet executiv, în locul celui vechi, fapt aprobat și concretizat prin votul celor prezenți. S-a procedat la vot s-a ales președintele , noul comitet executiv, format din 4 membri+noul președinte.
Surpriza este că vechiul președinte nu vrea să aibă loc predarea-primirea funcției cu noul președinte+noul CE, în conformitate cu art.56/alin.(3) din lege, prelevându-se de faptul că vechiul CE a fost ales pe o anumită perioadă, și el vrea să lucreze în continuare cu aceștia, și noi suntem aleși ilegal!!!!!!?????.....noi credem că AG a procedat legal (conform prevederilor art.47/(5) ; art.53/lit. a și c.
Menționez că a depășit termenul predare-primire prevăzut în lege.
Ce este de făcut?????
A doua întrebare : este legal ca persoana respectivă să încaseze salariul de administrator (în condițiile în care el era președinte la aceeași AP),???? Nu știm dacă are CIM pe noua funcție, deoarece nu avem acces la documente.....cine i l-a semnat (din prevederile legii reiese că se semnează de către președintele asociației și se vizează de CE, cenzor!!!!!, el în perioada respectivă era președintele AP)
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns. Cu stimă
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
DimitriP, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:04, 12 Martie 2020
1-Un proprietar nu poate detine concomitent in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari atat responsabilitatea de presedinte de asociatie cat si acea de administrator de imobil deoarece se afla in stare de incompatibilitate
2-Nu este legal ca un proprietar sa beneficieze atat de indemnizatia de presedinte cat si de acea de administrator de imobil pentru prestatii in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari
3-Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Conform disp mentionate la cerere proprietarii au acces la orice document al asociatiei de proprietari
4-daca nu puteti solutiona la nivelul asociatiei de proprietari,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la nivelul asociatiei de proprietari exista un comitet ... hamamet hamamet Buna ziua, La nivelul Asociatiei de Proprietari exista un comitet executiv demisionar simultan cu demisia presedintelui . Au fost organizate mai multe Adunari ... (vezi toată discuția)
Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)