avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Miros respingator - dejectii porci - zona rurala
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Miros respingator - dejectii porci - zona rurala

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o problema : unde as putea sa ma adresez pt a rezolva problema cu vecina mea care are cotetul cu porci ( 2 scroafe cu purcei multi ) exact langa curtea mea , directia spre terasa mea. Intre coltul casei si cotet ( in linie dreapta ) sunt cam 16-18 m . Terasa mea are deschidere exact spre cotetul care imi creeaza un mare disconfort prin mirosurile gretoase si miile de muste ce ma invadeaza. Avand in vedere ca zona e rurala , desi e lipita de resedinta judetului , oare am vreo sansa sa o determin sa si mute porcii ? Mai ales ca nu departe de ea are o gradina unde ar putea construi fara sa deranjeze pe nimeni , cu exceptia ei ( drumul parcurs - dupa zisele ei ) Am incercat sa am o discutie cu ea si mi a zis ca pana si daca i se da voie sa creasca asta e, stie ca mirosul e greu , fiindca si ea il simte ... dar cat are voie , ii va creste, cand i se va interzice , se va opri . M a deranjat mai ales ca are posibilitatea sa si amenajeze cotetul pe o parcela in afara caselor de locuit , dar e greu sa i hraneasca si sa se deplaseze pana acolo. Si atunci trebuie sa suportam toti din familie si musafirii care vin la noi aceste mirosuri si muste, mai ales ca tin foarte mult , chiar foarte mult la ambient in general, amenajandu mi si terasa si parcul din fata ei cu gust ( flori, tuia, gazon , multe statuete mari din ciment, fantana arteziana etc ) Ba mai mult , la acelasi nivel cu cotetul ei, am un tarc cu 3 caini pe care. l am pregatit sa l mut mult mai departe de casa , spunandu i ca si eu imi mut cainii , desi nu produc nici pe departe mirosul porcilor . Imi spuneti va rog unde sa ma adresez si care sunt regulile si sanctiunile ? ( neaparat si sanctiunile, fiindca omul care nu pricepe din constiinta , doar banul il mai educa ) Vreau mai intai pe cale amiabila sa i explic cu legea in mana si doar daca refuza, sa trec la pasul doi. Va multumesc ! ( si ... iertare daca sesizarea mea nu e in trend cu coronavirus, dar cred ca nici el n ar rezista vara aici :D )
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2020
Adabkada, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:22, 15 Martie 2020
Sesizati ofcial autoritatea sanitar veterinara si garda de mediu
Sunt aplicabile prevederile Ordin MS nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei. Vedeti art.11
Gasiti legislatia aici: [ link extern ]
Puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar nsb nsb buna ziua, locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile ... (vezi toată discuția)
Crescatorie de gaini si porci langa locuinta vecinului dianami dianami Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez daca vecinul creste gaini si porci (langa casa mea) iar mirosul si zgomotul provenit de la animale este deranjat ... (vezi toată discuția)