avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela totala

as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la politie,el avand un termen pt a plati.Nu se intereseaza de copil deloc. As vrea sa am tutela totala a copilului.
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 09:43, 28 Decembrie 2009
Nu trebuie sa se supere utilizatoarea pe mine , dar legea este lege pentru toti , iar instantele de judecata considera ca infractiunea de abandon de familie este savarsita numai daca tatal obtine venituri

hi, hi, hi...in aceasta situatie, de ce nu vine replica utilizatorului custodie.comuna? daca e sa interpretam asa legea...e in defavoarea parintelui caruia i-a fost incredintat copilul: daca parintele obligat la plata pensiei nu obtine venituri fiscale...dar, munceste la negru....nu poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de abandon de familie pt ca nu se intruneste elementul relei credinte.
in acest caz, cum se apara interesul copilului al carui drept este taman aceasta pensie de intretinere. in situatia in care tatal nu obtine venituri nu e de datoria lui sa ceara micsorarea pensiei, eventual fctie de salariul minim pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)