avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

cum inregistrez un contract de sponsorizare : se sponsorizeaza cu un calculator, achizitionat de societate in 2007 si inregistrat ca obiect de inventar deci 303 este cu sold zero?
care sunt inregistrarile ctb in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 09:51, 14 Decembrie 2009
In cazul acesta, nu prea exista cont care sa se crediteze. Adica debitam 6582 si creditam ce?
Interesul celui care face sponsorizarea este sa-si scada impozitul pe profit.
Posibil sa se faca o nota de revenire a ob de inventar cu valoarea actuala a acestuia prin nota 603=303 cu minus val actuala si concomitent 6582 = 303 cu plus. Valoarea aceasta va trebui trecuta si in contractul de sponsorizare.
Daca se incadreaza in limitele legii, se diminueaza impozitul de plata.

In cazul ob de inventar nu este vorba ca el este uzat 100% chiar daca se trece integral pe cheltuieli in momentul darii in folosinta. El poate avea o valoare pina in momentul in care se considera ca nu mai este folositor si se descarca din evidenta analitica a ob de inv in folosinta.

Parerea mea este (pe considerentul ca sigur nu ai probleme cu fiscul procedind asa) ca cel mai bine ar fi sa se faca contract de sponsorizare fara valoare, numai cu denumirea bunului. Bineinteles ca nu se va inregistra nimic in contabilitate, cel care face sponsorizarea fiind beneficiarul recunostiintei celui care primeste.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
O valoare tot are , aceea de utilitate .
Notele contabile propuse tot acolo duc ( 16% ) si restul lumitat dpdv fiscal.
Am spus eu.Problemele mici dau mari batai de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea obiectelor de inventar Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, La momentul achizitionarii ob. inventar fac c nota contabila: 303=401 cu tva aferent, si 603 = 303 in acelasi timp. evidenta ob o am facuta pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pe cheltuieli ContSters138151 ContSters138151 cum se inregistreaza pe cheltuieli la un magazin care efectueaza comert de produse nealimentare cu amanuntul, achizitia unor scaune? (vezi toată discuția)