sunt in urmatoarea situatie si incerc sa aflu cat mai repede posibil raspunsul si ca urmare am apalat la acest forum :
am lucrat ca programator la o firma din 1.01.2005 pana la 15.05.2006 dupa care m-am mutat la o alta firma. Doresc sa stiu cate zile de concediu mai am de luat la noua firma si dupa cat timp de la angajare ..avand in vedere ca la vechea firma nu am luat nici o zi de concediu pe 2006 dar am fost platit pentru zilele de concediu care mi se cuveneau legal ptr lunile muncite.
Unde scrie ca cei care au un an de munca (vechime) beneficiaza de 20 de zile de concediu de odihna?? Prevderile CCM prevad minim 21 de zile lucratoare de concediu, indiferent de vechime........sau....astept argumente contra!
"diablo" la noul angajator ar trebui sa ai prevazute in cim minim 21 de zile lucratoare concediu pe an calendaristic, care ti s-ar acorda proportional cu perioada lucrata in anul respectiv. Ai putea beneficia de tot concediul aferent acestui an intr-o singura transa......si acum vine "marele DACA" ....angajatorul este de acord. In cazul in care ai inceta raporturile de munca cu acest angajator inainte de sfarsitul anului, ar trebui sa restitui indemnizatia de concediu incasata "necuvenit", pentru perioada in care nu ai mai lucra la el.
Daca nu e de acord, vei beneficia de concediu proportional cu perioada efectiv lucrata. Calculul poti sa il faci singur.
Contractul colectiv de munca la nivel national 2005 - 2006
Art. 56. - (1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. 1:
a) salariatii care au varsta sub 18 ani au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu platit de 24 de zile lucratoare;
b) salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.