avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Masuri concrete de protectie impotriva Conoravirusului
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Masuri concrete de protectie impotriva Conoravirusului

Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva raspandirii conoravirusului.In acest fel, orice om va fi protejat de Coronavirus in ceea ce priveste deplasarea sa.

De asemenea, Romania ar trebui sa produca si costume de protectie cu izolare totala pentru medici, pentru ca, din cate am inteles, nu au asa ceva si sunt expusi la imbolnavirea cu Coronavirus.
In Italia au murit 50 de medici din acest motiv deoarece au fost infectati si nu au mai putut fi salvati.

Am vazut ca s-a decretat angajarea fara concurs a medicilor dar acestia daca nu sunt protejati se sinucid daca contracteaza cu statul si nu vor avea costume de protectie ( de genul cosmonaut, ca sa se inteleaga mai bine sau asa cum au medicii virusologi de la Matei Bals).Este imperios necesar ca medicii sa aiba astfel de costume ca sa nu fie expusi infectarii cu Cronavirus care este excesiv de virulent.

La metrou nu exista substante dezinfectante mai inainte de a se intra si iesi de la acest mijloc de transport in comun.
Ar trebui ca la fiecare aparat de intrare si iesire sa existe substante dezinfectante.

Eu nici in magazine nu am gasit astfel de substante dezinfectante.Se vand in cca 1 ora de cand apar.
Ar trebui facuta o fabrica si pentru asa ceva intrucat durata de raspandire a virusului va fi de lunga durata conform expertilor si daca nu producem singuri nimeni nu o sa ne mai dea.Se va interzice exportul de astfel de substante de alte state pentru a putea sa isi protejeze proprii cetateni.

Are cineva informatii de natura care sa contrazica ceea ce afirm eu?
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:28, 25 Noiembrie 2020


trandafir2 a scris:

Dar unde e principala sursa de infectare ?

Din articol reiese ca principala sursa de infectare . nefiind atingerea mainilor de zone contaminate (virusul sufera deteriorari si nu se mai poate inmulti dupa un anumit interval de timp, chiar daca "supravietuieste") este cea din aer prin contact direct intre persoane care nu pastreaza o anumita distanta de protectie si nu au un echipament adecvat.

Deci vinovate sunt aglomerarile de oameni. De altfel una dintre sursele dovedite in cazul infectarilor din Italia si Spania au fost meciurile de fotbal si alte evenimente de acest gen.
Daca acel meci ar fi generat aceasta infectare masiva ar fi trebui sa fie deja foarte multi contaminati la momentul meciului.
Deci, nu puteau fi doar 2-3 oameni infectati ci cu mult mai mulți încă de la acea dată.

Nu stiu daca au făcut calcule matematice care să susțină această teorie de infectare masivă a populației si ce timp ar rezulta ca sa se ajunga la dezastrul din Italia si Spania.

Nu stiu daca este acelasi tip de virus de tip S si de tip L în ambele țări sau cum au studiat ei această teorie.
Sigur ca, este o teorie care poate fi adevarata si valabilă dar ar trebui facute niste calcule matematice relative dar cat se poate de precise.

Ar mai fi trebuit lămurit care să fi fost toate acele persoane infectate iar daca acest lucru nu se poate stabili ar trebui văzut cati dintre ei ar fi avut contact cu persoane venite din China din zonele infectate.

Si eu am intalnit nu stiu cati chinezi în perioada Crăciunului în străinătate și mă cam feream de ei în limita posibilului deoarece era o aglomerație incredibilă acolo unde ma aflam.
Eram atent la.chinezi încă din luna decembrie 2019.
In alte situatii, când aveam spațiu suficient, am stat la 5 metri de ei cand ii vedeam pentru ca erau extrem de multi.

Revenind la acel meci Atalanta-Valencia, se ridică intrebarea daca virusul se putea transmite instantaneu la câteva sute sau mii de oameni de la câteva persoane deoarece nu se puteau infecta câteva mii de oameni in 2 ore.

[ link extern ]

Se mai ridica si intrebarea în cât timp transmite infectia un om contaminat.Adica în 2 minute de la infectare sau în cât timp?

Bănuiesc că trebuie să fie un interval de 3-4 zile până când cel infectat sa poata transmite virusul.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata ce recomandă OMS:
-------------

[ link extern ]

"Ideal ar fi un interval de minimum două săptămâni (care corespunde perioadei de incubaţie a virusului SARS-CoV-2) între fiecare fază a tranziţiei, pentru a exista un timp suficient în care autorităţile statale să înţeleagă riscurile de apariţie a unor noi focare şi să reacţioneze într-o manieră adecvată", au adăugat specialiştii de la OMS.

OMS a avertizat şi că "riscul de reintroducere şi reizbucnire a bolii va continua să existe".

---------------------

După părerea mea, va trebui facut in asa fel incat la momentul oportun să fie testată toată populația.Acela va fi momentul.final în care vom fi aproape de eradicarea noului coronavirus.Asa se va putea da lovitura finală acestui virus.
Dar, va trebui procedat în asa fel incat toti testații sa nu se mai poata infecta din nou după testare.

Si dupa un timp bine socotit sa se mai faca încă o testare.

Nu stiu in ce masura se va putea face însă în practică acest lucru în toate tarile.Nu ma refer doar la România sub acest aspect.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La Politehnica din Timisoara au descoperit un dispozitiv de filtrare a aerului cu ajutorul razelor UV.
Va fi de mare ajutor.
FELICITĂRI!!!

In Italia si Spania daca aveau asa ceva nu s-ar mai infectat atatia medici.

In Coreea de Sud, acolo unde transmiterea virusului ă fost estompata în bună măsura, medicii au camere cu presiune negativă în sălile cu pacienții infectati cu COVID 19 si acolo medicii nu sunt infectati.
Ar fi fost ideal sa avem asa ceva dar nici Italia si Spania nu are astfel de camere cu presiune negativă.

Sa speram ca Ministerul Sănătătii va avea viteza mare în implementarea acestui dispozitiv de filtrare a aerului.Si daca nu ar avea efect ar fi bine sa fie folosit până să facă ei studii si sa dea aviz favorabil pentru ca nu am avea nimic de pierdut.Fiecare zi în lupta cu COVID 19 în care se evita o nouă infectare constituie o mica victorie iar împiedicarea răspândirii acestuia este vitală inclusiv în ceea ce privește prevenirea infectarii medicilor.

Cercetătorii americani si cei din Hong Kong au constatat că virusul se poate transmite si prin vorbire, prin aerosolii expirati.De aceea, distanțarea socială este vitală si pastrarea de o distanță de cel puțin 2 metri între oameni este necesară.

[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cercetătorii au mai găsit ceva care speră să ajute:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)