avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie impusa de catre Asociatia de Proprietari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie impusa de catre Asociatia de Proprietari unei Persoane Juridice

O firma isi desfasoara activitatea intr-un apartament dintr-un bloc de locuinte. si are acordul Asociatiei de Proprietari.
Dupa un an, Asociatia ii impune sa semneze o conventie prin care solicita o suma de bani lunara pentru "imbunatatirea comfortului condominiumului".
Firma accepta sa plateasca, conventiile fiind incheiate pe durate determinate de cate 1 an. Pentru fiecare dintre ani s-a semnat conventie separata. (2006 si 2007).
Pentru anul 2008 si 2009 Asociatia a incasat bani fara a mai avea vreo conventie. Pe chitante scrie ca sunt contravaloare conventie. (firma nu si-a dat seama ca nu a mai semnat o alta conventie pentru 2008 sau 2009)

Intrebari:
1. In cazul in care firma refuza sa mai plateasca sau sa mai semneze o noua conventie, poate Asociatia sa o oblige in vreun fel sa paraseasca apartamentul (desi exista contract valabil de inchiriere cu proprietarul si mentiune la Registrul Comertului pentru Punct de Lucru la adresa respectiva)?

2. Poate solicita firma restituirea banilor pe care Asociatia i-a incasat fara a avea conventia semnata?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian ANTONESCU , utilizator 18:06, 11 Decembrie 2009
1. Asociatia de proprietari nu are nici un drept asupra contractului dvs. de inchiriere. Puteti refuza sa semnati ceea ce nu doriti. Simpla sintagma "conventie" presupune acordul de vointa a ambelor parti, iar daca din partea dvs. nu mai exista, nu va exista nici conventia.
2. Cititi bine actul, pentru ca daca se mentioneaza ca se poate prelungi tacit, adica prin continuarea platilor sau alt gest, inseamna ca s-a prelungit valabilitatea.
Daca nu are astfel de mentiune, inseamna ca ati facut niste plati nedatorate si puteti solicita restituirea. Dvs. ati executat prestatiile cu titlu de plata, datoria in vederea careia s-au executat nu exista din p.de v. juridic si v-ati aflat in eroare ( credeati ca aveati ceva de plata, dar de fapt conventia era expirata). Acestea sunt conditiile pentru plata nedatorata si dvs. le intruniti.

Aveti grija sa nu se prescrie - 3 ani de la data cand dvs. ati cunoscut sau trebuia sa cunoasteti ca plata e nedatorata.
Va multumesc pentru raspuns.

Am recitit conform instructiunilor dvs si In preambulul conventiei spune asa:

"Prezenta conventie este valabila pana la data de 31.12.2007.

In cazul respectarii obligatiilor prevazute din aceasta, conventia va putea fi prelungita in aceleasi conditii".

In aceasta situatie se poate considera inca valida conventia?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu achitat - apoi reclamatie Intelepth Intelepth Servicii imobiliare, achitate cu chitanta si factura. Apoi beneficiarul face reclamatie ca nu am semnat un contract de intermediere (acordul a fost verbal si a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nastere contra conventie civila Lore73 Lore73 Am calitatea de sef de scara si am fost renumerata cu suma de 10 lei/luna pe baza unei conventii civile,de care nici nu sunt sigura ca exista,ca am semnat sau ... (vezi toată discuția)
Conventie civila incheiata cu asociatia de proprietari mobinstal mobinstal Buna seara , In urma cu aprox 5 ani , am inchiriat un apartament unde doream sa deschid punct de lucru ( birou) pentru o Asociatie (non profit ). Asociatia ... (vezi toată discuția)