avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi perioada pandemie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi perioada pandemie

buna ziua
sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ani si jumatate si sunt singurul ei parinte.
De la serviciu mi s-a spus sa stau acasa cu copilul dar mi s-a sugerat concediu de odihna sau concediu fara plata pana la terminarea pandemiei.
Din cate stiu este lege publicata in Monitorul Oficial privind drepturile mcordate de stat in aceasta perioada parintilor mcare stau acasa cu copii.
Cei de la clinica mi-au spus ca nu pot aplica legea deoarece nu au aparut inca normele.
Ce fac in aceasta situatie? Ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: lacika_30 , utilizator 14:57, 27 Martie 2020
ok...Deci drepturile pentru aceasta perioada de pandemie ar trebuie primite exact in aceasta perioada. Sau in ziua de salariu. Dar cum ramane cu perioada cand copii sunt teoretic in vacanta ? Avem dreptul si in aceasta perioada la acest tip de ajutor? Ce vom face daca pandemia va continua pe perioada vacantei copiilor? Varianta cu concediu medical mie personal nu mi se pare o solutie normala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, în temeiul Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, și al Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare.
multumesc mult!
Buna ziua.La cererea me pentru legea 19/2020 angajatorul ma anuntat ca pana pe data de 03.04.2020-se va acorda zile libere .Deoarece din 0.4.04.2020 intra in vacanta copii si nu se poate aplica legea pe timpul vacantei .Sa iau concediu medical ,pe timpul vacantei ,sa ma descurc .?Find si famile monoparental.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
lacika_30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru părinți in perioada vacanței de paste andreeadinuboruz andreeadinuboruz Va rog sa mi spuneti daca in perioada vacanței de paște mai este valabilă ordonanța cu zilele libere pentru părinți?Eu am fost anunțată de la servici ... (vezi toată discuția)
Vacanta paste în situație de urgenta SomogyiMadalina SomogyiMadalina Bună ziua, pe perioada vacantei de Paște, în aceasta situație de urgenta, părintele mai poate sta acasă cu 75%?Va multumesc (vezi toată discuția)
Plata ingrijire copil 75% americanux americanux Buna ziua, pe toata aceasta perioada de criza (situatie de urgenta) nu este valabila legea 19/2020? Adica concret mi s-a spus de catre angajator ca aceasta nu ... (vezi toată discuția)