avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cod CAEN obligatoriu pentru asociație culturală?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cod CAEN obligatoriu pentru asociație culturală?

Bună ziua. Reprezint o asociație culturală non profit care dorește să organizeze un eveniment cultural, mai precis un concert, cu vânzare de bilete. Am înțeles că pentru aceasta ar trebui ca asociația să aibă un cod CAEN specific organizării de evenimente. Or, asociația nu este înregistrată la Reg. Com., dar are trecut, la capitolul „scop și obiective” din statut, printre altele, și organizarea de evenimente culturale.
Precizez că organizarea evenimentului implică și un parteneriat cu o societate specializată în vânzarea de bilete, și de aici o întreagă procedură de decontare și declarare a impozitului pe venitul rezultat din vânzarea acestor bilete.
Mulțumesc anticipat pentru un răspuns:
În condițiile descrise există temei legal pentru ca asociația să desfășoare evenimentul sus menționat?
Cel mai recent răspuns: Petronela S , utilizator 15:24, 17 Martie 2020
BIU"
Bună ziua!As dori sa știu în cazul concedierii de către angajator ,fără preaviz și să te oblige sa_ti semnezi cererea de demisie ,ce se poate face?Că pur și simplu a zis că se încetează activitatea ,din motivul că nu sunt vânzări și nu are cu ce plăti salariul.Dar mă obligă să _mi dau eu demisia,in cazul asta ce pot face ,dacă eu vreau sa beneficiez de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie punere in vanzare bilete la evenimente sportive Mihai(Ion) Mihai(Ion) Buna ziua, O informatie va rog frumos, Un partener strain (non-UE) doreste sa organizeze un eveniment sportiv in Romania. Biletele pentru intrare la ... (vezi toată discuția)
Cort evenimente pe teren privat BCMONica23 BCMONica23 Buna ziua! Dețin un teren privat in Pipera. Doresc sa organizez diverse evenimente (concerte private, cursuri de arta, târguri hand made si mici ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru concerte ale unor formatii muzicale din ue leventesanta leventesanta Am o asociatie neplatitoare de TVA care va organiza cateva concerte de muzica clasica, jazz, soul, world music, cu formatii din tari UE. Grupurile muzicale au ... (vezi toată discuția)