Sa revin si cu noutăți: am inaintat angajatorului cererea pt legea 19/2020 cu specificația ca accept fie sa stau acasa cu 75%, fie sa lucrez de acasa. Raspunsul primit astazi: te bagam in somaj ( desi sunt in plata stimulentului de insertie iar toate celelelate 3 colege cu aceiasi functie ca a mea lucreaza de acasa ). Le-am trimis mail in care le-am cerut motivul refuzarii cererii 19/2020 si justificarea deciziei cu specificarea ca mi se pare discriminare si voi actiona in consecință.
@ gabrielle_24
Acordarea stimulentului de inserție prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizație pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr.132/2011, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare ordonanță de urgență, se efectuează fără întrerupere, pe o perioadă de 90 zile în cazul persoanelor care, începând cu data aplicării Hotărârii nr. 6/2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență sau în perioada de aplicare a Decretului Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.212 din 16 martie 2020, cu respectarea prevederilor art. 17 alin.(1) lit. a) din ordonanța de urgență, se află în una sau mai multe dintre următoarele situații :
a)beneficiază de concediile prevăzute la art. 2 alin.(1) lit.a), b) și d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.158/2005, aprobată prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare;
b)beneficiază de concediul prevăzut de Legea nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ;
c)se află în perioada prevăzută la art. 52 alin.(1) lit.c) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
d)li s-a suspendat ori le-a încetat raportul de muncă ori de serviciu, ca urmare a instituirii situației de urgență în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.453/2004,cu modificările și completările ulterioare
Multumesc pentru raspuns! Stiu ca in caz de concediere in aceasta perioada nu pierd stimulentul, dar vi se pare normal sa mi se refuze legea nr.19/2020 sau dreptul de a lucra de acasa, la fel cum fac si celelalte fete care au aceiasi functie ca si mine? Ok, o refuza so lucrez doar de la firma, dar nu ma concediezi in urma unei cereri. Din 60 de angajati, eu sunt singura pe care o trimit in somaj. Eu cred ca si datul asta afara in perioada asta se face in anumite situatii si dupa ce se adopta alte masuri inainte. Ca doar nu iti revii economic dupa concedierea unui singur angajat. Personal, asa cum am specificat mai sus mi se pare discriminare, si nu este prima data cand imi fac asa ceva. Ii voi actiona in judecată si vom vedea de partea cui este dreptatea.