Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 si declaratua pe propria raspundere din partea soțului ca nu a solicitat aceste zile ( el nu ar avea cjm sa le ceara pentru ca lucreaza la distributia de gaze ). Eu am revenit pe 3 februarie din concediu pentru createrea copilului si am fost reincadrata pe vechea functie de referent comert extern. Toate colegele mele, care au aceiasi functie de ieri lucreaza acasa. Astazi cand am ibtrebat daca eate ok cererea mea pt zile libere am primit urmatorul raspuns:" nu esti eligibila pentru leve pebtru ca functia ta iti permite sa lucrezi de acasa". Eu zic:" bun, voi lucra de acasa atunci". La care ei imi zic:" pai da, dar tu nu ai repartizati clienti ca fetele celelalte". Ce fac in situatia asta? Pot sa nu o aprobe? Adica sunt dispusa sa lucrez de acasa, ca sic elelelate colege, dar imi spun ca nu am ce sa lucrez de acasa...desi nici ele ( sunt referent pe Italia ) nu prea au de lucru de acasa avand in vedere situatia din Italia. Chiar am nevoie de aceste libere de pe 23.03 penteu ca nu mai am cu cine sa las fetele ( 8 ani si 2 ani ). Nu maderanjeaza nici sa lucrez de acasa, desi mi-ar fi mai greu. Mulțumesc frumos!
Lucreaz la o firmă de distribuție si am 2 copii,5ani respectiv 3ani. Am făcut cerere pt zilele libere și nu a fost aprobata pe motiv ca e vorba de comerț alimentar, deși postul meu a fost desființat și am fost încadrată pe alta funcție. Problema e că nu am putut sa mai merg la munca pentru ca nu am cu cine lasa copii. Cum se va rezolva situația? Ma va concedia sau ma va da în șomaj?
Si mie mi.a fost refuzat dreptul la legea 19/2020 pe motiv ca lucrez în domeniu alimentar(lidl mai exact) si nimeni din filiala la care lucrez nu mai beneficiază de această lege. Este posibil sa imi desfaca contractul de munca pentru simplu motiv ca asa vor ei, nu pot face nimic in situația de fata?
Asta am înțeles, mi s.a strigat clar si tare ca imi v.a fi desfăcut contractul, dar noi nu putem face nimic in situația de față? Lege nu ne ajuta cu nimic?
Cornel Vasile a scris:
Exista posibilitatea sa se ajunga si la concediere .
Somaj tehnic
Lora0165
Buna seara, m-am întors la munca in luna martie in stimulentul de insertie. Ca urmare a ordonanței de urgență, firma si-a suspendat activitatea la ... (vezi toată discuția)