avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 50 litera f) din Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 50 litera f) din Codul Muncii

Poate angajatorul (în cazul de față coafura/frizerie) suspenda C.I.M. în baza art. 50 lit.f), dar fără șomaj tehnic?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 19 Martie 2020
Da, poate face asa ceva.

"... atata timp cat conducerea statutului a intervenit in cuantumul veniturilor realizate de catre o societate comerciala, prin decretarea starii de urgenta si instituirea de masuri exceptionale pentru prevenirea epidemiei cu visurul COVID-19, se poate considera ca exista o stare de forta majora constand intr-o actiune externa, imprevizibila si invincibila, cu posibilitate de a diminua puterea de plata a obligatiilor contractuale pe perioada in care acesta a fost afectat, cu atat mai mult cu cat situatia critica este recunoscuta la nivel mondial, fiind catalogata de OMS ca fiind pandemie..."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim forta majora art.50 litf) BRATU ALINA BRATU ALINA Buna ziua , in situatia in care un angajat este in concediu legal, dar in cadrul companiei s-a dispus suspendarea contractelor de munca in baza art.50 litf) ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca am fost fortat sa lucrez suplimentar? ContSters218316 ContSters218316 Buna ziua! Spre exemplu, saptamana trecuta am lucrat in total 65 ore si stiu ca maximum sunt 48. Cam pe fiecare saptamana am ore suplimentare, de obicei mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie, tatal meu a decedat in urma ... NicuGeorgiana NicuGeorgiana Buna ziua, Am urmatoarea situatie, tatal meu a decedat in urma virsului Covid 19, el avand la Banca Unicredit Tiriac un credit de nevoie personale cu ... (vezi toată discuția)