avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună ziua.
Am următoarea speță : o persoana a decedat fără sa aibă soț sau copii. A avut însă 4 frați - unul predecedat, care a avut 2 copii, unul internat intr-un azil cu demență, fără a avea hotărâre judecătorească de punere sub interdicție, 2 frați în viață.
Dacă puteți, va rugam sa ne lămuriți cu următoarele.:
1. Au drept de moștenire doar cei 3 frați în viata sau și cel predecedat, prin urmașii sai?
2. Se poate dezbate succesiunea cât timp fratele lipsit de discernământ nu este pus sub interdicție?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:37, 20 Martie 2020
1. Au dreptul cei 3 frati in viata si nepotii de la fratele predecedat
2. Nu.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am următoarea speță: o persoana a decedat fără fără sa aibă soț sau copii. a avut însă 4 frați ... nichita nichita Bună ziua. Am următoarea speță : o persoana a decedat fără sa aibă soț sau copii. A avut însă 4 frați doar doi traies unul are 2 copii iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune arvat_t arvat_t Buna seara,in urma decesului mamei mele,suntem trei mostenitori.Unul din cei trei frati,este senil,diagnosticat cu dementa senila.In fata notarului ptr ... (vezi toată discuția)