Bună ziua.
Am următoarea speță : o persoana a decedat fără sa aibă soț sau copii. A avut însă 4 frați doar doi traies unul are 2 copii iar celalant sufera de dementa
Dacă puteți, va rugam sa ne lămuriți cu următoarele.:
1. cine trebuie sa participe la succesiune?
2. fratele cu dementa are pe unul din nepoti ca tutore
Va multumesc
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Toți moștenitorii care sunt în drept pot participa la succesiune, inclusiv fratele bolnav.
Boala nu-i anulează dreptul la succesiune, va primi cota parte care i se cuvine.
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Frații care sunt în viață participă ei. Iar în cazul fraților decedați participă nepoții defunctului.
Cei 2 frați care trăiesc participă ei personal, iar pentru frații decedați participă copii lor.
Succesiune
georgiana.td
Bună ziua.
Am următoarea speță : o persoana a decedat fără sa aibă soț sau copii. A avut însă 4 frați - unul predecedat, care a avut 2 copii, unul ... (vezi toată discuția)
Succesiune.
V-M
Succesiune.
Bună ziua. Soțul meu a decedat. În cazul în care cei 2 copii renunță la partea lor de moștenire cine vine la rând? Nepoata (fiica unuia ... (vezi toată discuția)
Succesiune
IOANBIRLEA
Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)