avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere pentru închiderea școlilor
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere pentru închiderea școlilor

Bună dimineața.
Lucrez la o firma, care se va închide luni iar administratorul accepta doar șomajul. Eu ma încadrez și la legea 19/2020 cu zile libere acordare părinților pe perioada cât școlile îs închise. Problema este ca va începe vacanta de primăvară, când probabil concediu se va termina. Tot în lege spune ca după acest concediu, angajatul nu ma poate da afara. Întrebarea mea este, ce se poate întâmpla pe perioada vacantei.in afara ca nu voi mai primi bani, ma poate concedia tacit indisciplinar pentru neorezenta?e obligat sa ma bage în șomaj? Sau vacanta nu mai e luata în considerare și întra sub incidenta stării de urgenta, care zice ca se închid școlile.muktumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 22 Martie 2020
Pe perioada vacantei , veti primi banii ca intr-o situatie normala .
Pai care bani, dacă angajatorul îmi tot spune ca ma baga în șomaj și nu ma mai accepta la servici. Mai exact, angajatorul îmi propune de luni șomaj,eu înainte la prima ora fac aceasta cerere, în perioada vacantei ce se poate întâmpla?

Cornel Vasile a scris:

Pe perioada vacantei , veti primi banii ca intr-o situatie normala .

Ori faceti cerere de acordare a zilelor libere ori va trimite in somaj ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19 / 2020 Anky1988 Anky1988 Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu legea 19 /2020. Parintii beneficiaza in continuare de zile libere platite pe toata perioada închiderii ... (vezi toată discuția)
O persoane aflata in zile libere plătite pentru unul dintre părinți, conform hotĂrÂrii nr. 217 din 18.03.2020, in perioada vacantei de primavara trebuie sa faca cerere de concediu fara plata? cristianba cristianba Speta: O persoane se afla in situatia zile libere plătite pentru unul dintre părinți, conform HOTĂRÂRII nr. 217 din 18 martie 2020, pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)
Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi concediu de odihna Nori nor Nori nor Sunt în concediu de îngrijire copil pe perioada pandemiei. Ieri am fost anunțată de șeful meu ca trebuie sa merg la firma sa îmi fac cerere de concediu ... (vezi toată discuția)