avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic HORECA stare de urgenta aplicare si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic HORECA stare de urgenta aplicare si operare revisal

buna seara!
cum aplicam si operam in revisal suspendarea pt somaj tehnic, incepand cu data de 21.03.2020, respectand termenul impus pentru transmiterea suspendarii in revisal (1 zi lucratoare)? adica incepand de marti, 24.03.2020-15.04.2020 cu posibilitatea prelungirii in cazul in care se prelungeste starea de urgenta? Am colegi care vor sa suspende de cand s-a dat ordonanta militara de inchidere a barurilor/cluburilor/restaurantelor.
Eu am suspendat pt somaj tehnic in revisal de joi (19.03) incepand cu data de vineri 20.03 intelegand conform OUG ului emis azi sa recuperez suma pt perioada 22.03-16.04. este corect?
astept si opiniile dvs.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
tyadaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 22 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada, cauzele de suspendare se transmit in REVISAL cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii.

OUG 30/2020
Art. XII. -
(1) În vederea acordării sumelor necesare plății indemnizației prevăzute la art. XI alin. (1) angajatorii depun, prin poșta electronică, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, precum și a municipiului București, în raza cărora își au sediul social, o cerere semnată și datată de reprezentantul legal, întocmită conform modelelor prevăzute în anexele nr. 1 și 2 la prezenta ordonanță de urgență, însoțită de lista persoanelor care urmează să beneficieze de aceasta indemnizație, asumată de reprezentantul legal al angajatorului, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.

(2) Plata sumei prevăzute la art. XI alin. (1) se face în baza cererii semnate și datate de reprezentantul legal, depusă prin poșta electronică, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, precum si a municipiului București, în raza cărora își au sediul social.
Art. XIII.
(1) Documentele prevăzute la art. XII alin. (1) și (2) se depun în luna curentă pentru plata indemnizației din luna anterioară.

(2) Plata din bugetul asigurărilor pentru șomaj a indemnizațiilor prevăzute la art. XI alin. (1) se face în cel mult 30 de zile de la depunerea documentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere formulare ajofm Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Cum procedam cu depunerea,formularelor mai exact a anexelor 1, 2 si 3 din OUG 30/18.03.2020 publicata in MO 231/21.03.2020 dupa caz.Se depun ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru somajul tehnic serban nina serban nina Buna ziua! Puteti sa ne ajutati cu un model de declaratie si un model de cerere pentru somajul tehnic? Multumim! (vezi toată discuția)