avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic in perioada de proba
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic in perioada de proba

Buna ziua!Saptamana trecuta mi-am schimbat jobul ,contract de munca pe perioada nedeterminata cu 90 de zile perioada de proba.Sunt putin ingrijorata referitor la situatia care s-a creat din cauza virusului.In cazul in care se va decide la nivel de firma sa intram in somaj tehnic se poate si in cazul meu?Intreb deoarece am auzit foarte multe zvonuri cum ca angajatorul te poate da afara ,chiar si nejustificat daca nu vrea sa iti ofere somaj tehnic ,din simplul fapt ca esti inca in perioada de proba.Mentionez ca nu am intrerupere de la vechiul angajator,imediat dupa ce am terminat preavizul mi-am inceput activitatea la angajatorul curent.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 1 Aprilie 2020
1. Puteti beneficia de somaj tehnic.

2. Potrivit art. 31 alin. (3) din Codul muncii, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Întrebarea mea este dacă exista vreo baza legala în ceea ce privește angajații ce se afla în perioada de proba, pot beneficia aceștia de șomaj tehnic sau obligația angajatorului este de a le desface contractele având în vedere ca este mult mai simplu cât timp se afla în proba. Întreb asta pt ca eu am fost anunțată telefonic ca am rămas fără job, explicația fiind ca oricum nu beneficiam de șomaj tehnic fiind în perioada de proba. Este sau nu adevărat? Mulțumesc
Somajul tehnic este o optiune si u o obligativitate pentru un angajator.

... explicația fiind ca oricum nu beneficiam de șomaj tehnic fiind în perioada de proba. Este sau nu adevărat? ....


Nu este adevarata aceasta afirmatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada de proba sau nu? matematicianul123 matematicianul123 Buna ziua. M-am angajat ca asistent manager insa seful imi cere sa fac lucruri nerealizabile, iar unele in afara legii. In contractul meu de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz in perioada de proba? cristiana_h cristiana_h Buna seara, Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)