avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua. Am o poprire pe salariu de la Anaf pentru o suma destul de consistenta. Intentionez sa deschid o firma . In ce masura se poate orienta Anaf catre firma pentru stingerea creantei ?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:06, 23 Martie 2020
Deocamdată popririle dispuse de ANAF sunt suspendate (cel puțin la nivel declarativ). Probabil că aveți o datorie la ANAF în calitate de persoană fizică, iar dacă aveți venituri din alte activități (dividente, indemnizații administrator etc.) atunci și asupra acelor venituri personale se va extinde poprirea. Deci, pentru noua firmă, vi s-ar pune o ”poprire” pe ”părțile sociale” sau ”acțiuni”, dacă aveți calitatea de asociat sau acționar, asupra viitoarelor dividente, asupra indemnizației de administrator sau director, salarii (dacă le veți primi). În niciun caz firma viitoare nu va putea fi executată silit, dacât în situația în care ar deveni terț poprit - dacă din veniturile obținute nu ar vira creditorului/executorului sumele poprite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Validare poprire skorpyonull skorpyonull Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)
Popriri succesive anna2000 anna2000 am primit doua popriri pentru sumele pe care le datorez unui furnizor. la momentul de fata soldul este zero, dar urmeaza sa emita o ultima factura, contractul ... (vezi toată discuția)