avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul tehnic

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un angajat care este si pensionar pentru limita de varsta, poate fi trimis in somaj tehnic si deasemenea daca o persoana care ar putea intra in pensie anticipata partial poate fi trimisa in somaj tehnic sau trebuie sa-si depuna dosar pentru pensionare.
Va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, un angajat care este si pensionar pentru limita de varsta, poate fi trimis in somaj tehnic .
Va multumesc mult si va rog daca se poate sa-mi raspundeti si la cealalta intrebare.
Pensia anticipata nu poate fi cumulata cu veniturile din salarii ... in acest caz, somajul tehnic iese din discutie.

Insa cred ca poate daca este PFA, I.I. ...
Intrebarea mea era, daca o persoana care lucreaza, dar indeplineste conditiile pentru pensionare anticipata, poate fi trimisa in somaj tehnic sau trebuie sa-si depuna dosar de pensionare anticipata
Poate fi trimis în șomaj tehnic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic urmat de pensionare anticipata ciprianr ciprianr Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana poate beneficia de somaj tehnic, ca apoi sa poata beneficia de pensie anticipata. Avem urmatorul scenariu: ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Emilia Tofan Emilia Tofan Am un angajat care doreste sa se pensioneze anticipat. Indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare asa cum sunt prevazute de legea 19/2000. ... (vezi toată discuția)
Somaj absalom34 absalom34 Buna ziua! La art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: a) au un stagiu ... (vezi toată discuția)