avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ii pot da in judecata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ii pot da in judecata?

fiind internat in spital mi s-au facut 3 referate de catre seful meu,care mi s-au adus la cunostiinta dupa 1 luna si 1 saptamana cand m-am reintors din concediu.Pot fi retrogradat in baza acestor referate,fara o decizie din partea directorului?Ii pot da in judecata,avand in vedere ca la 2 saptamani dupa ce am dat notele explicative nu exista o decizie a unei comisii si deja mi-au schimbat locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:58, 11 Decembrie 2009
Nici o sanctiune nu poate fi dispusa anterior efectuarii procedurii de cercetare disciplinara prealabila. Daca totusi angajatorul va face acest lucru, sanctiunea este nula iar in instanta veti castiga clar.
Codul muncii-Art. 263. - (1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Art. 264. - (1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) suspendarea contractului individual de muncă pentru o perioadă ce nu poate depăşi 10 zile lucrătoare;
c) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
d) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
e) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Art. 267. - (1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Dati-l in judecata laTribunalul in raza caruia domiciliati.Aveti mari sanse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate adriea2007 adriea2007 Daca un salariat are mai mult de 3 absente nemotivate i se poate desface contractul de munca fara a mai trece prin comisia de disciplina? Cu stima, (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)