Buna ziua , am o problema si nu stiu cum sa rezolv asa ca va rog daca puteti sa ma ajutati. Timp de 14 zile colega mea a fost internata in spital cu copilul iar eu am lucrat si schimbul ei ,iar cand a revenit la servici a fost platita normal (salariu intreg cat si bonusul din vanzari pe toata luna trecuta) iar mie nu mi s-a dat nimic in plus , ceea ce nu mi s-a parut corect asa ca am vrut sa lamuresc problema cu seful meu, dar el a zis ca e corect sa fie asa. Tin sa precizez ca pe langa salariu ni se da si un procent din vanzare(pe magazin) pe care il impartim la 2 si nu mi s-a parut corect sa ii se de-a colegei mele bonus pentru o perioada in care ea nu a lucrat. Va multumesc!
Daca fac acest lucru imi voi pierde locul de munca cu siguranta, pentru ca seful va stii ca eu am facut sesizarea si daca nu ma va concedia imi va face viata un calvar ca sa demisionez eu.Multumesc
Imi pare rau ca treceti prin asa ceva.
Ce sa facem? Daca colega dvs se are "mai bine" cu seful?!
Sincer, sunt de acord cu dvs ca angajatorul va afla, sau cel putin va intui, ca dvs sunteti sursa controlului. Mai ales ca politica salariala si de bonusuri a firmei este prerogativa patronului. Pana la urma patronul nu a facut o ilegalitate in fata inspectorilor ITM. Nu v-a luat banii dvs si i-a dat colegei. A impartit totul la 2. Doar ca dvs nu ati primit atat cat v-ati fi asteptat! Iar colega a primit mai mult decat se astepta. Asa intelege patronul politica salariala a firmei!
Urat este din partea colegei dvs care trebuia sa-si dea seama ca primeste o parte din banii care va cuvin. Dar pe praful asta.............cine se mai gandeste la dreptate!
Buna ziua,
Haideti sa privim problema si altfel, uite din perspectiva mea, care sunt o mamica.
Poate colega dvs nu se are "mai bine" cu seful, ci pur si simplu seful dvs s-a gandit ca saraca de ea a fost internata in spital cu copilul si a dat o groaza de bani la doctori , asistente si a suferit alaturi de copilasul ei, care poate este acum mai bine poate nu...Dvs sunteti casatorita, aveti copii? Va dati seama ce greu este in ziua de astazi sa ai un copil? De ce nu sunteti alaturi de colega dvs?Asa este mai frumos, ar fi trebuit dvs sa propuneti sa ii dea si procent si salariu. Ganditi-va ca daca dvs ajungeti in spital (Doamne fereste sper sa nu se intample niciodata), aveti un sef caruia ii pasa, ceea ce nu credeam ca mai exista...Si colega dvs va munci in locul dvs si veti primi si salariu si bonus.
Haideti sa nu mai fim rai, sa incepem macar acum, in al 12-lea ceas sa ne ajutam intre noi si sa fim mai buni.
Numai bine, Liliana Jalba
Urgent!!!
v.anca
Buna ziua!!!
Am o intrebare.este obligatoriu ca o societate care a avut angajata o persoana si aceasta a ramas insarcinta sa ii plateasca un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)